Komoly meglepetést okozott az oszakai állatkert vízilova

1 hét ezelőtt 12

Az oszakai Tennoji állatkert megerősítette, hogy a hét évig hímnek hitt víziló valójában nőstény - írja a BBC híradása nyomán az ATV. A DNS-tesztet azután végezték el, hogy az állatkert gondozói észrevették, hogy a 12 éves Gen-chan nem a hím vízilovak tipikus viselkedését mutatja.

A víziló 2017-ben érkezett Oszakába a mexikói Africam Safari állatparkból ötéves korában, és a papírjain az szerepelt, hogy hím.

A japán állatkert által közzétett közlemény szerint mivel Gen-chan akkor még borjú volt, nem kérdőjelezték meg a Mexikóból kapott információkat.

Ám az állatkert dolgozói gyanakodni kezdtek, amikor a víziló idősebb lett és ránézésre nem tudták azonosítani a hím nemi szerveit. A Tennoji állatkert szóvivője kedden az APF-nek elmondta, hogy Gen-chan emellett nem produkálta a hím vízilovak jellegzetes viselkedését sem (udvarlás a nőstények felé, területjelölés, stb.).

A Mainichi újság szerint az állatkert igazgatóhelyettese, Kiyoshi Yasufuku elmondta: "Felismerjük a nem megerősítésének fontosságát, és biztosítani akarjuk, hogy ilyen hibák többé ne fordulhassanak elő".

Az állatkert azt is megerősítette, hogy nem fogják utólag megváltoztatni Gen-chan nevét.