Könyvcserepikniket rendez a Bookline a Kopaszi-gáton

1 hét ezelőtt 7

A Bookline április 27-én, szombaton tavaszi könyvcserepikniket szervez a Kopaszi-gáton. A szabadtéri rendezvényen jó hangulattal és zenével várnak mindenkit, a szervezők ugyanakkor azt kérik, az eseményre mindenki hozzon magával legalább egy cserére szánt könyvet. A könyv világnapja alkalmából a Bookline a 4 fővárosi és 6 vidéki helyszínen található Lapozóit is új és szépséghibás kötetekkel töltötte fel – így a cserepontokon ismét bőséges kínálat várja mindazokat, akik megunt könyveiket új olvasmányokra cserélnék. A két akcióval a vállalat a fenntartható szemlélet jelentőségére igyekszik felhívni a figyelmet.

Szombat délután 15 és 19 óra között igazi könyvcserepiknikre vár mindenkit a Bookline a Kopaszi-gáton. A kora délutáni zenés eseményen a könyvek cseréjén túl beszélgetésre, ismerkedésre és kötetlen együttlétre is lehetőség lesz, a Bookline ugyanakkor minden 100., a rendezvényre behozott könyv után extra ajándékkal kedveskedik a résztvevőknek.

A Bookline támogat minden, a könyvekkel kapcsolatos fenntarthatósági célt, éppen ezért évek óta működtet könyvcserepontokat, úgynevezett Lapozókat az ország több városában – Budapesten az ELTE Múzeum körúti campusán, a Kopaszi-gáton, a Jurányi Házban és a Mechwart ligetnél, valamint Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben is. Április 23-án, a könyv és szerzői jogok világnapja alkalmából az online könyvkereskedő a Lapozókat új készletekkel töltötte fel, így a könyvek szerelmesei a legjobb klasszikus és kortárs szépirodalmi, életrajzi, önismereti, szórakoztató alkotások közül válogathatnak. A budapesti Mechwart ligetnél található Lapozó teljes egészében a gyermekeké, így ezeken a polcokon kisebbeknek szóló alkotásokat találhatunk és csereberélhetünk.

A szervezők közleményükben a könyvcserepontok látogatóitól azt kérik, hogy ha egy könyvet elvisznek a Lapozóból, a helyére egy másik, általuk már nem használt kötetet helyezzenek el – így garantált, hogy a később érkezők számára is elegendő könyv marad.

A Bookline.hu a régió egyik legnagyobb kulturális webáruháza, amely évente több millió vásárlót szolgál ki. 21. századi megoldásaival és innovatív imázsával a Bookline a lehető legszélesebb közönséghez juttatja el a könyvek szeretetét a digitális korban. Olvasásnépszerűsítő programjának részeként könyvkínálata rendszeresen megtalálható nagyobb fesztiválokon, kulturális rendezvényeken, könyvcserepontjai pedig országszerte gondoskodnak arról, hogy az olvasás élménye mindenki számára hozzáférhetővé váljon.

Starcz Ákos, az Indexet kiadó médiacsoport igazgatósági tagja az Index.hu Zrt.-től, és az Indamedia csoporttól függetlenül működő Libri–Bookline Zrt. igazgatóságának elnöke.

Index könyvek

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM