Korrupt tankerületi vezetők: már csak két igazgató ellen nyomoz a rendőrség

2 hét ezelőtt 13

[sz]FM. Kép: Tanítanék / Facebook[sz]

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon – írja a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságra hivatkozva. Az ORFK-tól azt is megtudták, hogy egy harmadik esetben, amelyben ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást januárban, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény.

A nyomozásokról már tavaly októberben lehetett hallani, amikor Polt Péter legfőbb ügyész közölte Tompos Márton és Tóth Endre momentumos képviselők kérdésére:

Három esetben indult nyomozás korrupt tankerületi igazgatók ügyében.

Múlt hét csütörtökön derült ki, hogy egy budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjével szemben is büntetőeljárás indult. Az érintettet – aki több tízmillió forinthoz juthatott közbeszerzési eljárások manipulálásával, fiktív számlák kiállításával – őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A rendőrség ugyan nem közölt részleteket, de a Tanítanék Mozgalom a Belső-Pesti Tankerületi Központ ajtajára ragasztott „Ne lopj!” feliratú táblákat. A Tanítanék szerint két béremelésért küzdő tanár kirúgásáról szóló papírt személyesen az érintett gazdasági vezető írt alá. A Népszava megkeresésére nem cáfolták, de nem is erősítették meg, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője érintett.

A Klebelsberg Központ (KK) személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el a lapnak, hogy melyik tankerületi központról van szó. Azt viszont közölték, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.

[kapcsolodo]/rtl-ket-beremelesert-kuzdo-tanart-pont-az-a-tankeruleti-gazdasagi-vezeto-rugott-ki-aki-30-millios-luxusautoval-jart-es-most-lebukott/[kapcsolodo]