Kovács Zsófia a teljes felépülésre összpontosít, de már az olimpia lebeg a szeme előtt

5 hónap ezelőtt 14

MH/MTI
2023. november 16. csütörtök. 20:55

A 23 éves sportoló az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában csütörtökön felidézte, hogy közvetlenül az októberi, antwerpeni kvalifikációs világbajnokság előtt szenvedett keresztszalag-szakadást, és emiatt elég nagy hullámvölgybe került.

„Azóta azonban már sok idő eltelt, és látom, hogy fejlődöm, a lábam is nagyon gyorsan javul, így már az olimpia van a szemem előtt” – mondta.

A dunaújvárosi versenyző már lejár a tornacsarnokba, elkezdhetett biciklizni is.

„Próbálunk mindenféle eszközt bevetni a hétköznapjaimban, hogy minél gyorsabb legyen a felépülésem. De hosszú még az út, mert egy hónap alatt elfogytak az izmaim” – fogalmazott, hozzátéve, hogy nincs benne félelem, rossz érzés az újrakezdés kapcsán.

Kovács Zsófia úgy gondolja, hogy januárban elkezdheti az érdemi munkát, már dolgozhat egy-egy szeren is.

A világbajnokságon Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge névre szóló kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, a harmadik, szabad felhasználású indulási jog pedig Kovács Zsófia és Székely Zója között dől majd el. A döntés június elején születik meg.

„Mindent megteszek a felépülésért, és nagyon remélem, hogy az enyém lesz a kvóta, és ott lehetek a harmadik olimpiámon” – mondta ezzel kapcsolatban Kovács Zsófia.

Trenka János tanítványa szombaton, Budapesten vette át a tavalyi év legjobb európai tornászának járó díjat.

Írta a Magyar Hírlap

Bejegyzés navigáció