Krízishelyzet Berlinben: Dárdai Pál az idény végén távozhat

3 hét ezelőtt 14

dárdai

Német lapértesülés szerint Dárdai Pál a távozás szélére sodródott, és már azt is tudni vélik, ki válthatja őt a másodosztályban (2. Bundesliga) szereplő Hertha BSC kispadján.

A berlini klub a kilencedik helyen áll a másodosztályban, hét körrel a vége előtt nyolc pontra az osztályozót érő harmadik helytől, vagyis gyakorlatilag elbúcsúzhat a visszajutástól.

A szezonnak jó eséllyel vége, a Bild szerint pedig itt az ideje a bűnbak megkeresésének:

A német lap úgy tudja, hogy a 48 éves magyar szakembert az idény végén meneszti a Hertha, és a fővárosi csapat már neki is látott utódja felkutatásának.

A Bild szerint az egyik jelölt a 41 éves Thomas Stamm, a svájci edző jelenleg a Freiburg második számú csapatánál ténykedik, szerződése pedig az év végén lejár.

A német újság hozzáteszi, a berlinieket nem zavarja, hogy csak a harmadosztályban edzősködik, kiemelve, hogy az előző idényben a második helyen zárt a freiburgi fiatalokkal. Ezt az együttest viszont szétkapkodták, ez pedig a mostani kiírás eredményein is látszik – utolsó az együttes.

Miután a felnőttcsapattól a nyáron távozik a 2011-ben kinevezett Christian Streich, és a helyére a 38 éves Julian Schuster érkezik, nagyon úgy fest, hogy Stammra nem számítanak a továbbiakban a klubnál.

A lap hozzáteszi, hogy egyértelmű, hogy Dárdai nem kap újabb idényt Berlinben, eleget téve a csapat befektetőjének kérésére, az amerikai Investor 777 már az idény előtt, és a novemberi gyengélkedés során is le akarta váltani a magyar válogatott korábbi kapitányát. Ezúttal így, hogy a feljutás minden bizonnyal elúszik, aligha lesz érv amellett, hogy a magyar edzőt a kispadon tartsák.

Az sem feltétlenül javítja a helyzetét, hogy a minap összeszólalkozott a Kicker egyik újságírójával, és otthagyta a sajtótájékoztatóját.

Nem ez volt az első eset, hogy Dárdai összerúgta a port az újságírókkal, az első berlini időszakában olyan is történt, amikor a helyi edzőközpontban egy újságot is az a szerzőjéhez hajított.

A 48 éves szakember a harmadik időszakát tölti a Hertha kispadján, a Transfermarkt statisztikái szerint összesen 240 tétmérkőzésen irányította a fővárosi együttest.

(Borítókép: Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM