Kubatov Gábor: Én az állam működéséért aggódom

3 hónap ezelőtt 21

Vérlázítónak nevezte Kubatov Gábor, hogy felmondta a szerződést a Ferencvárosi Torna Clubbal az állami tulajdonú Mahart Passnave kft., miközben kiderült, Lázár János keze van a dologban. Kubatov szerint majd a bíróságon kiderül, hogy a Lázár minisztériuma meg tudja-e védeni magát.

Egy nemzetközi hírű kézilabdacsapatot hoztak kellemetlen helyzetbe – mondta Kubatov Gábor a Hír TV Radar című műsorában arról, hogy kedden váratlanul felmondta szerződését a Ferencvárosi Torna Clubbal az állami tulajdonú Mahart Passnave kft-vel – írja az Economx

A klub tulajdonosa akkor a Facebook-oldalán vérlázítónak és jogellenesnek nevezte az esetet: szerinte úgy bontották fel a szerződést, hogy nem szóltak róla. Nem sokkal később kiderült, hogy Lázár János rendelte el a szerződés felmondását. Kubatov elmondta, hogy az ominózus cég 51 százalékban állami, 49 százalékban pedig svájci tulajdonú. 

Arról is nyilatkozott, hogy a szerződésbontás indoklása szerint a Ferencváros teljesítménye visszaesett, azonban ez szerinte nem igaz, a női kézilabdában épp most vannak a csúcson. Elmondta, aggódik az állam működéséért, hogy követelik meg így meg az állampolgároktól a jogkövető magatartást. Kubatov szerint a szerződésbontás indoklásában az is szerepelt, hogy fejlesztésre fordítják a támogatói pénzt. Ennek kapcsán azt mondta, bruttó másfél millió forintos nyereséggel büszkélkedhet a cég, évekre visszamenőleg, miközben 50 alkalmazottja van.

Ebből pedig, meglátása szerint, sor kerülhetett volna már komolyabb bérfejlesztésre.

Kubatov úgy fogalmazott, nem lát olyan dolgot, amivel a cég, a minisztérium vagy az állam meg tudná védeni az érdekeit ebben az ügyben, de majd a bíróság eldönti.