Kubatov Gábor új ötlettel állt elő: nemzetközi liga létrehozásáról tárgyalt az UEFA elnökével

3 hónap ezelőtt 8

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor regionális nemzetközi liga létrehozásáról tárgyalt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) első emberével, Aleksander Ceferinnel. A zöld-fehérek elnöke elmondta, a terv nem új, már évek óta gondolkodnak ehhez hasonló ötletben, amellyel a piac kitágítása lenne a cél.

Kubatov Gábor erről az InfoRádió műsorában beszélt, amelyben kifejtette, a kelet-közép-európai piac létrehozása is szóba került az Aleksander Ceferinnel közös megbeszélésen. A tervek szerint a regionális nemzetközi ligában magyar, szerb, horvát, bolgár, román és szlovák labdarúgócsapatok mérkőznének meg egymással. 

Mi egy kis piacon vagyunk, tízmillió ember. A világ vezető csapatai egymilliárd eurós költségvetéssel bírnak. Mi 50 millióval, és ez be is határol minket, mert csak tízmillió embernek tudunk szponzort hozni, a mi tévés nézettségünk csak erre az országra. Ugyanez a problémája szerintem a Balkánon minden országnak, ugyanez a problémája Bulgáriának és Romániának, és ugyanez a problémája a cseheknek is meg a szlovákoknak is. Kicsi a piac. Kellene valami nagyobb piac, és arra az lenne a megoldás, hogy rövid bajnokságok vannak a környékünkön, és a topcsapatok elmennek, és rájátszást játszanak, és akkor ott megpróbálják összemérni az erőiket. Gondoljunk bele, ha mi itt játszunk a Crvena zvezdával, a Dinamo Zagrebbel, a Ludogoreccel, a Steauával, a Slovan Bratislavával, azért azok más hangulatú meccsek 

– fejtette ki álláspontját Kubatov Gábor, aki nemrégiben még azzal került a figyelem középpontjába, hogy dühös hangvételű írást közölt közösségimédia-felületén, amiben arról értekezett, hogy a klub egyik szponzora váratlanul felbontotta szerződését. 

A Ferencváros elnöke hangsúlyozta, a tervezett kelet-közép-európai liga egyáltalán nem veszélyeztetné a honi labdarúgó-élvonal – tehát az OTP Bank Liga – küzdelmeit, mivel a tervek szerint csak egy hónapig zajlanának a mérkőzések a nemzetközi ligában. A klubelnök szerint ezzel a játékospiac felpezsdülne, míg a menetrendet is össze lehetne úgy állítani, hogy a labdarúgók ne lennének kitéve pluszterhelésnek. 

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy az ötletet a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatja, a kérdés már csak az, hogy a többi ország szövetsége hajlandó lenne-e lerövidíteni saját nemzeti bajnokságát ennek érdekében. 

„Mi azt fogjuk kezdeményezni az elkövetkezendő hónapokban, hogy ezekkel a vezető csapatokkal üljünk le egy munkacsoportban, és ott dolgozzuk ki, hogy meddig tudunk ebben eljutni. Nagyon meglepő volt, hogy az UEFA-ban leporoltak és elővettek egy több mint tízéves tervet, ahol már ebben gondolkodtak. Ez azt jelzi, hogy van ennek létjogosultsága. Ez nemcsak ránk vonatkozik, hanem nyilván a Benelux országokra is, Skóciára, Írországra, ott is vannak olyan bajnokságok, ahol kellenének a minőségi meccsek, és jó lenne kimenni egy nagyobb piacra” – zárta gondolatait az InfoRádióban Kubatov Gábor. 

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM