Kubatov: Nem ismerem Magyar Pétert, de mindig futballistafeleség státuszban volt

2 hónap ezelőtt 11

A Fradi-elnök szerint Magyarország egy szabad ország, ahol „mindenki azt beszél, amit akar, még ha az hülyeség is”.

Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botrányba Novák Katalin, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is belebukott. Az ügy legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.

„Én nem ismerem Magyar Pétert. Jártak hozzánk meccsre. Tehát én néztem vele mérkőzéseket, de ott én öt szónál többet nem beszéltem vele. Nekem Judit volt a kollégám, a párttársam, szerintem kiváló munkát végzett. És szerintem az ő válófélben lévő férje kicsit zavarodott helyzetben van. Ráadásul ő mindig is egy kicsit amolyan futballistafeleség státuszban volt” – ezt mondta a Blikknek nyilatkozó Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Korábban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azt a hvg.hu-nak, hogy „nem a barátja Magyar Péternek”.

Kubatov szerint Magyar Péter tetteivel az a nagyobbik baj, hogy borzasztó károkat okoz a saját családjának. „És akkor ez innentől magánügy?” – érkezett a kérdés, amire Kubatov csak annyit felelt, hogy „az ember családjának mégiscsak előrébb kellene állnia a sorban. Gondoljon bele, ők közösen nevelik a gyerekeket. Hogy tudják ezt rendezni?”

Arra a kérdésre, hogy haragszik-e Magyar Péterre, azt mondta: „Ez egy szabad ország, itt mindenki azt beszél, amit akar, még ha az hülyeség is”.

A Fradi-elnököt arról is kérdezték, ki lesz a köztársasági elnök. Konkrét jelöltet nem akart elárulni, de szerinte nagyon sok körön keresztül kell majd végiggondolni, aludni is kell rá egyet, hiszen egy komoly feladatról van szó, nem a 2-es portást választják meg.

Elmondása szerint szeretne Budapest főpolgármestere lenni, de nem lesz jelölt, és különösképp nem is akar ezzel foglalkozni. Szerinte vannak nála jobb főpolgármester-jelöltek és lesznek is. Állítja, hogy a Fideszben sokkal különb emberek vannak, főleg a mostani polgármesternél, akik nagyobb tapasztalattal bírnak, rend van a fejükben. Elmondta továbbá, hogy a Fidesz legkésőbb április elejéig megnevezi főpolgármester-jelöltjét.

Varga Judit exférje NER-káderként szállt bele páros lábbal a NER-be

Magyar Péter volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Miniszterelnökség uniós szakdiplomatája, a Diákhitel Központ vezetője, a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatósági tagja, az MBH Bank felügyelőbizottsági tagja. A párt egyik prominens politikusának férjeként végignézett pár botrányt, és ha lehet hinni a pletykáknak, politikai utasításra nem vált el már 2021-ben, a választások előtt.