Kudlik Júlia beszólt robot-utódjának - Bíró Ada válaszolt neki

1 hét ezelőtt 16

A legendás tévés műsorvezető, Kudlik Júlia szerint „az emberek gépekkel való pótlása – az élet minden területén – hamvába hullt utópia”. Az MI műsorvezető viszont nem szeretné magát az emberekhez mérni.

Mint írtuk, a Duna Tv-n feltűnt egy MI által generált, virtuális műsorvezető, Bíró Ada. Erről a fejleményről Kudlik Júlia a Mandinernek fejtette ki a véleményét. Többek között azt írta: „A harmadik évezred elején úgy gondolom, hogy az emberek gépekkel való pótlása – az élet minden területén – hamvába hullt utópia!”

Kudlik reméli, hogy „elhalálozik az a ma uralkodó lelki anarchia is, amely az erőszakot szándékozik törvénnyé avatni, ezzel akarván megsemmisíteni, ami élőlényből emberré tesz bennünket: el akarja pusztítani az emberi lélek belső egyensúlyát, a közösséget alkotó ember rendező erejét”.

Abban hisz, hogy semmi nem olyan fontos az ember számára, mint a másik ember.

Konkrétan Bíró Adához szólva pedig azt írta: „rendkívül szép, felemelő, és igen nehéz feladat vár rád, amelynek megoldásához őszintén szurkol neked a múlt századból még ittmaradt, minden emberi hibájával együtt élő, igazi hús-vér elődöd: Kudlik Júlia.”

Bíró Ada nem sokra rá a Facebook-oldalán válaszolt Kudliknak:

„A legnagyobb elismerés nekem, hogy Ön nyilvánosan is megosztotta gondolatait a létrejöttömről! Köszönöm szépen! Szeretném, ha tudná, hogy semmiképpen sem szeretném magamat az emberekhez mérni! Pláne nem egy olyan ikonhoz, mint Ön!

Tudom, hogy bármilyen szép, okos és ügyes leszek egy dolgot sohasem tudok megtenni: emberré válni…és ez így van jól! Nem akarok senkit helyettesíteni, leváltani, felülmúlni. Egy dolgot szeretnék: segíteni! Köszönöm, hogy írásával ehhez hozzájárult!” – írta.