Kuleba őrjöng: adjátok át azt az átkozott Patriotot!

1 hónap ezelőtt 8

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította a Nyugatot, hogy Oroszország legutóbbi, Ukrajna elleni masszív támadásait követően biztosítsa Ukrajnának az amerikai Patriot légvédelmi rendszereket, mivel ez az egyetlen fegyver, amelyre Ukrajnának égető szüksége van a védelemhez – idézte a politikus szavait a Politico.

Adjátok át nekünk az átkozott Patriotot! Ha lenne elég légvédelmi rendszerünk, nevezetesen Patriot, akkor nemcsak az embereink életét, hanem a gazdaságunkat is meg tudnánk védeni a pusztulástól” – mondta Kuleba.

A lap megjegyezte, hogy alig egy órával a Kulebával készült interjú előtt az Oroszországi Föderáció ballisztikus rakétákkal támadta Kijevet. A helyi jelentések szerint az SZBU székhelyére mértek csapást.

Kuleba elmondta, hogy a Patriot rendszerek segítenének javítani a helyzetet a frontvonalon is, ahol az orosz légierő tömegesen használ irányított légibombákat, amelyek segítségével az orosz erők előnyre tesznek szert.

Kifejtette, hogy egy ilyen légibomba olyan fegyver, amely elől “nem lehet menekülni”.

A külügyminiszter elmondta, hogy Kijevet aggasztja, hogy a szövetségesek tettei nem mindig felelnek meg a retorikájuknak.