Lábas Viki: Gyűjtöm a köldökszöszöket

1 hét ezelőtt 18

DSC7119 copy

Ezen a héten Márkó és Barna vendége Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője. Viki erősen kezdett és már az adás elején elismerte, hogy gyűjti a köldökszöszt. De volt még szó betegtájékoztatókról, autóba bekéredzkedő barátokról, és a lustaságról is. Márkó és Barna élőben legközelebb május 22-én, Szirmai Gergővel lép majd fel. Jegyek itt kaphatók.

Márkó hozott egy Facebook-posztot, amiben valaki hajból, állati szőrből, hamvakból, vagy éppen anyatejből készített ékszereket hirdet. Viki erre rögtön beismerte, hogy ő bizony gyűjti a köldökszöszt. Nem a sajátját, hanem esténként, amikor szerelme pocakjára ad egy puszit, kiszedi a köldökszöszét és elteszi egy Tic Tac-os dobozba. Azt nem tudta megmondani, hogy pontosan miért, de végül abban állapodott meg a fiúkkal, hogy emlékbe még jó lesz. Viki egyébként nehezen vette fel a fonalat a Facebook-help rovattal, mivel elmondása szerint nincs jelen az interneten, nincs benne csoportokban. Volt olyan poszt, ami arról panaszkodott, hogy koliban a szobatársai leborotválták a fenekét. Viki ugyan nem élt kollégiumban, de lakótársakkal viccelték meg egymást rendszeresen, például azzal, hogy férfi nemiszerveket rajzoltak más férfiak nemiszervére.

Viki, saját bevallása szerint egy vidéki lány. Barna már ettől a kijelentéstől kikészül, de Viki vállalja, hogy ő az a típusú vidéki lány, aki idegesítő módon állandóan deklarálja, hogy ő egy vidéki lány. Jelenleg Budán él, és vidéki lányként rettentően idegesíti, hogy az emberek nem szedik fel a kutyagumit. Vidéken a kutya a kertbe piszkít, ami legalább egyben felszedhető, de arra kéri városi polgártársait, hogy az utcákon takarítsanak a kutyáik után. Barnát a betegtájékoztatók idegesítik nagyon. Először is, valamiért biztos, hogy a rossz oldalon nyitja ki a gyógyszeres dobozt, ahol a betegtájékoztató papírja épp kanyarodik és nem a jó oldalon. Ha egyszer az ember kinyitja azt a hatalmas papírt, biztos, hogy nem fogja tudni ugyanúgy visszahajtogatni, ahogy volt. Barna azt sem érti, hogy mi a különbség a kockázat és mellékhatás között. Viki szerint lehet, hogy az, hogy az ember a mellékhatást néha szeretné, hogy megtörténjen, míg a kockázatot nem.

Márkó azoktól a barátaitól készül ki, akik bekéredzkednek hozzá az autóba. Hiába, neki egy óriási kitérő őt is hazadobni, a havernak teljesen magától értetődő, hogy Márkó elviszi. Természetesen az ilyen haver azonnal beteszi a saját zenéjét, ami valami extrém hangos veretős techno. Majd útközben kitalálja, hogy ugorjanak be mekibe, ahol a Drive-ban természetesen Márkón keresztül üvöltve adja le a rendelését. Végül pedig természetesen bent hagyja a szemetét, kifolyik a kóla, a kávé pedig megszínezi a kárpitot. Viki szerint nagyon idegesítő, amikor valaki nem is a barátja, csak csapódik a társasághoz, de végül sunyin ő is hazaviteti magát.

Viki attól szokott ideges lenni, amikor egy barátnőjének nagyon tetszik egy srác, de közben kiderül, hogy meleg. Úgy gondolja, hogy nagyon jó a radarja, azonnal rá tud érezni az ilyesmire, de a barátnői persze nem hisznek neki és már rögtön rá akarnak írni, végig akarják likeolni a képeit, vagy oda akarnak menni a városban, ahol a srác van. Barna szerint ilyenkor a legjobb megoldás elhívni az illetőt, és ha elmegy a randira, akkor valószínűleg nem meleg, ha pedig nem, akkor vagy nem érdeklődik, vagy van valakije, vagy történetesen meleg.


Volt még szó kurzív éneklésről, a gyereküket „anyatigrisként” védelmező szülőkről, és a lustaságról. Márkó és Barna Síkideg élőben legközelebb május 22-én, Szirmai Gergővel lesz a Mad Garden Budában. Jegyek itt kaphatók .

A Márkó és Barna Síkideg korábbi epizódjai itt nézhetők vissza.

(Borítókép:  Lábas Viki. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)