Lavrov: A Krím kérdése örökre lezárult

1 hónap ezelőtt 9

A Krím és Szevasztopol Oroszország szerves részei, és hovatartozásuk kérdése örökre lezárult – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a félsziget Oroszországgal való újraegyesítésének 10. évfordulója alkalmából szombaton tartott videóbeszédében.

“A Krím és Szevasztopol hovatartozásának kérdése le van zárva. A félsziget Oroszország szerves része” – hangsúlyozta a csúcsdiplomata.

A Krímnek egyértelműek a további fejlődési kilátásai, és Oroszország számos, Ukrajnától örökölt problémát megoldott – mutatott rá Lavrov.

“Az elmúlt évek során számos, Ukrajnától örökölt problémát sikerült megoldani. A krími lakosok további fejlődésük egyértelmű kilátásaival bizalommal és optimizmussal tekinthetnek a jövőbe” – tette hozzá.

“Tíz évvel ezelőtt, 2014. március 16-án a krími lakosok önállóan és tudatosan határozták meg a jövőjüket, miután újraegyesültek Oroszországgal. Gratulálok a félsziget lakóinak az Oroszországgal való történelmi újraegyesítés évtizedéhez. Egészséget, jólétet és minden jót kívánok nekik” – mondta Oroszország vezető diplomatája.