Lázár János szerint támadnak a különböző Péterek, de a fideszesek az ütésre keményednek

3 hét ezelőtt 16


[sz]Malinovszki András / Fotó: MTI/Máthé Zoltán[sz]

Ahogy 2019-ben, úgy idén is Grezsa Istvánt indítja Márki-Zay Péter ellen a Fidesz Hódmezővásárhelyen – jelentette be a párt csütörtök délután.

Grezsa legutóbb függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult, 42,7 százalékot ért el, Márki-Zay 57,3 százalékkal nyert.

A kampánynyitón részt vett Lázár János, a városhoz köthető fideszes politikus. Az építési és közlekedésügyi miniszter elmondta:

„Mindenki hallja meg itt a városban és az országban is: mi fideszesek az ütésre keményedünk! Ez azt jelenti, hogy az elmúlt hónapok után mi most fogunk a legjobban teljesíteni”.

Hozzátette: „Tudjuk, óriási a nyomás, sok a támadás február eleje óta. (…) Támad a pénzes Brüsszel, támad a megvásárolt ellenzék, támadnak a különböző Péterek is.”

Lázár ezzel egyértelműen utalt a Márki-Zay Péter után néhány évvel a politikai terepen megjelent Magyar Péterre is, akit ráadásul, a kormányzati retorikának megfelelően “be is tolt” az ellenzék szerintük külföldről fizetett politikusai közé.

A miniszter úgy folytatta: „A 2024-es választások tétje, hogy háború vagy béke, marakodás vagy gyarapodás,” Szerinte ennyire „egyszerű”, ha 2024-ben a „Fidesz nyer a városban és az országban, akkor béke lesz a városban és az országban, és pénz lesz a városban és az országban.”

via 444

[kapcsolodo]magyar-peter-partjanak-sikerult-felkerulhet-az-ep-valasztas-szavazolapjara[kapcsolodo]