Lélegzetelállító videó, 291 méterre repült az olimpiai bajnok síugró

1 hét ezelőtt 9

Kobajasi Rjójú olimpiai bajnok japán síugró nem hivatalos világrekordot állított fel Izlandon azzal, hogy 291 métert repült egy speciálisan kialakított pályán.

Kobajasi 37,5 méterrel szárnyalta túl a hivatalos világrekordot a Hlidarfjall síközpontban. A horvát Index beszámolója szerint a japán síugró bemelegítésként előbb 256, majd 259 és 282 méterre repült el, de úgy érezte, hogy a harmadik legjobb kísérletét is képes lesz felmülmúlni – és végül igaza lett.

Kobajasi a legnagyobb ugrása közben összesen nyolc másodpercet töltött a levegőben, egy ponton pedig 107,5 kilométer/órás sebességgel repesztett a talaj fölött.

291 METRÓW - NOWY REKORD ŚWIATA 🚨

Ryoyu Kobayashi właśnie ustanowił nowy rekord świata w długości lotu narciarskiego! ⛷️ Wielkie gratulacje! pic.twitter.com/rcnKvVTRkj

— Red Bull Polska (@redbullpolska) April 24, 2024

A hírek szerint a vakmerő síugró nem csak a rekordot próbálta megdönteni, hanem elképesztő módon 300 métert is megpróbált vitorlázni a levegőben, ami a jelek szerint nem jött össze neki.

A japán kedvét ez nem szegte, hiszen ő és a környezete is tudta, hogy egészen elképesztő ugrást hajtott végre. Érzékeltetésképpen, a 291 méter több mint két és fél futballpálya hosszúságának felel meg.

„Régóta álmodoztam erről az ugrásról, mindig is messzebbre akartam repülni mindenkinél. Imádom feszegetni a határokat” – mondta széles vigyorral az arcán a japán sportoló a történelemi repülése után.

Index könyvek

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM