Leszakadtak a világhírű párizsi Moulin Rouge széllapátjai

1 hét ezelőtt 6

2024-04-25T065330Z 487296323 RC2ID7ANBXB6 RTRMADP 3 FRANCE-MOULI

A szerda esti zárás után leszakadtak a párizsi Moulin Rouge mulató széllapátjai. A balesetben, amelynek okát még vizsgálják, senki sem sérült meg, és az épület további omlásának veszélye nem áll fenn.

Leszakadtak a világhírű párizsi Moulin Rouge (Vörös Malom) mulató széllapátjai – közölte a francia főváros tűzoltósága az MTI szerint.

The windmill blades of the famous Moulin Rouge cabaret collapsed overnight in Paris

Firefighters said the cause of the collapse is not yet known, but no one was injured in the fall and there is no longer any risk of further damage. pic.twitter.com/ha1aLD39PJ

— NEXTA (@nexta_tv) April 25, 2024

Párizs egyik legnépszerűbb látványossága, a Moulin Rouge októberben lesz 135 éves, naponta turisták ezrei fotózkodnak előtte. A szórakozóhely tájékoztatása szerint esténként két előadást tartanak, és évente mintegy 600 ezer vendégük van.

A MOULIN ROUGE EGY ILLETÉKESE SZERINT AZ 1889-BEN MEGNYÍLT MULATÓ TÖRTÉNETÉBEN EZ AZ ELSŐ ILYEN BALESET, ÉS ŐK SEM TUDJÁK, HOGY MI OKOZTA.

Megjegyezte, hogy szerencsére a baleset a szerda esti zárás után történt. Hozzáfűzte, hogy a mulató vezetése hetente ellenőrizteti a malom széllapátjainak működését, és nem találtak hibát.

A hatósági közlemény szerint a csütörtökre virradóra történt balesetben senki sem sérült meg, és az épület további omlásának veszélye nem áll fenn. A széllapátok leesésének okát egyelőre nem tudták megállapítani.

(Borítókép: A Moulin Rouge, Párizs leghíresebb kabaré klubjának tetején álló piros szélmalom vitorlái a földön, miután lezuhantak az éjszaka folyamán Párizsban, Franciaországban 2024. április 25-én. Fotó: Benoit Tessier / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.