Letaszították a Teslát a trónról, az Nvidia lett a Wall Street legforgalmasabb részvénye

2 hónap ezelőtt 8

Az elmúlt 30 kereskedési napon átlagosan napi 30 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát az Nvidia részvényei, megelőzve ezzel a Teslát, ami ugyanezen időszak alatt 22 milliárd dolláros napi forgalmat produkált átlagosan. Elon Musk cége 4 éve, 2020 óta állt a lista élén.

A chipgyártók erejét jól mutatja az is, hogy múlt pénteken az Nvidia és a Super Micro Computer részvényforgalma meghaladta a 10 legtöbbet forgalmazott amerikai részvény összes forgalmának több mint 40 százalékát is.

Dennis Dick, a Triple D Tradingnél egyik kereskedője szerint egy új korszak kezdetét láthatjuk a tőzsdéken, amelynek egyértelműen az Nvidia a vezére. Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy az mesterséges intelligencia körüli felhajtásból profitáló részvények magas forgalma arra utalhat, hogy

a kisbefektetők és algoritmikus kereskedők inkább a lendületre építve hajtanak fel árakat, mintsem alapvető gazdasági mutatókra.

A kaliforniai Santa Clara székhelyű chipgyártó a szerdai piaczárát követően teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését. A várakozások pedig igencsak magasak, az elemzők szerint ráadásul egy ekkora emelkedés után jelentős kockázata van annak, hogy amennyiben a vállalat nem hozza minden téren a várt eredményeket, úgy gyorsan elfogyhat a lendület és profitrealizálás veheti kezdetét.

Az Nvidia részvényei idén már 46,6 százalékos pluszban vannak.

Címlapkép forrása: Walid Berrazeg/SOPA Images/LightRocket via Getty Images