Létszámstoppot jelentett be a Wizz Air

3 hónap ezelőtt 6

Portfolio 2024. január 25. 17:45

A Wizz Air a mai gyorsjelentése mellett azt is bejelentette, hogy egyelőre befagyasztja a munkaerő-felvételt, mivel egy folyamatban lévő hajtóműprobléma miatt számos repülőgép földre kényszerül a következő hónapokban. A vállalat közölte, hogy nyárig nem vesz fel új munkatársakat, mivel az Airbus flottájában lévő Pratt & Whitney hajtóművek ellenőrzésével és javításával foglalkozik. E problémák miatt a Wizz Air márciusig mintegy 45 A321neo repülőgépet állított le, ami hozzájárult a tavaly novemberi profitvárakozás lefelé történő módosításához.

Váradi József vezérigazgató egy konferenciahíváson jelezte, hogy a Wizz Air várhatóan körülbelül hat hónap múlva folytatja a munkaerő-felvételi tevékenységét, igazodva a 2025 nyarára való felkészüléshez.

A kihívások ellenére Váradi megjegyezte, hogy a Wizz Airnél jelenleg enyhe létszámfelesleg van, ami a kapacitásnövelés korai előkészületeinek köszönhető az idei főszezon előtt. Hozzátette azt is, hogy a többlet ellenére nem lesz elbocsátás a vállalatnál.

A Wizz Air nehéz helyzetével ellentétben az EasyJet - egy másik fapados légitársaság és Airbus üzemeltető - a hét elején optimista kilátásokkal szolgált a nyári növekedéssel kapcsolatban. Az EasyJet az A320-as sorozatú flottájában más hajtóműveket használ.

A Wizz Air gyorsjelentéséről részletesebben ebben a cikkben írtunk:

Címlapkép forrása: Forrás: Földházi Árpád WizzAir