Lezárult az összeolvadás, nagyot bővült a Netrisk Csoport

5 hónap ezelőtt 6

Portfolio 2023. december 04. 14:08

A kibővült Netrisk Csoport így az ár-összehasonlító szolgáltatások nagyobb és egyre növekvő piacát szolgálja ki Lengyelországban, Ausztriában, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Litvániában. A Netrisk Csoport jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Robert Sokolowski által irányított, egyesített csoport körülbelül 80 millió ügyfelet érhet el Közép-Kelet-Európában.

A minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkező tranzakció révén a Bauer Media Group a Netrisk Csoport jelentős stratégiai partnerévé vált, és jelentős, nem többségi részesedéssel rendelkezik az egész üzletágban. A Netrisk jelenlegi fő befektetője, a TA Associates továbbra is az összevont üzletág többségi részvényese marad, míg az MCI Capitalnak kisebbségi részesedése van.

Robert Sokolowski, a Netrisk Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az összeolvadásnak köszönhetően a csoport megkétszerezi a teljes piacát és bevételeit. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A Bauer Media Group különálló márkák alatt működik Spanyolországban (Acierto), Svédországban, Norvégiában és Finnországban (Zmarta).

Címlapkép forrása: Shutterstock