Ma már annak is tud örülni a magyar evezős, hogy tavaly egy autós elgázolta

1 hónap ezelőtt 14

„Sokkal jobb volt a mostani felkészülési ciklusom, mint mondjuk Rio és Tokió között, akkor elképesztő mélypontjaim voltak, most ilyeneket nem éltem át” – fogalmazott Pétervári-Molnár Bendegúz az InfoRádió Ötkarika című műsorában. Dacára, hogy az evezős tavalyi éve sem indult túl szerencsésen, miután a jól sikerült téli felkészülése után februárban, kerékpározás közben elütötte egy autó, és ez az egész szezonjára rányomta a bélyegét. „Folyamatosan próbáltam behozni magamat, de mindig történt valami, így sajnos nem jött össze az olimpiai kvótaszerzés, ami az abszolút cél volt” – tette hozzá.

Mára viszont egy kicsit örül is mindennek, mert így volt ideje sikeresen kijavítania egy-két, időközben felmerült hiányosságot a felkészülésében. „Behoztunk az edzői csapatba egy új embert, vele készülünk, és nagyon jól sikerült eddig minden.” Például egyéni rekordot húzott az ergométeren, ami nem hivatalosan, de országos rekord is egyben, ráadásul egy edzőtábor közepén, mindenféle rápihenés nélkül – emelte ki Pétervári-Molnár Bendegúz, aki a március 16-i válogatóversenyen elért első helyezésével is nagyon elégedett, amire – elmondása alapján – nem igazán készültek intenzív edzésekkel, illetve nem gyakorolták előtte a versenytempót.

Az április 25. és 28. közötti Európa-bajnokságot és Európai Kontinentális Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs Regattát megelőzően lesz még egy kisebb nemzetközi versenye, amit egyfajta ráhangolódásként, tesztként fog fel, de aztán abszolút a kvótaszerzésre kíván fókuszálni. Mindenképp szeretett volna ugyanis valamilyen nemzetközi versenyen indulni a válogató és a kvótaszerző verseny között, mert szerinte az mutatja meg igazán, hogy hol is áll. „Nem fogunk oda se formát hozni, de az egy jó szintfelmérő lesz.”

Szegeden értelemszerűen a kvótaszerzés Pétervári-Molnár Bendegúz legfőbb célja, de mint mondta, az ember nyerni akar, és a legbiztosabb helyezés az első. (Egypárevezős számban az első három helyezés ér kvótát.) A Maty-ért amúgy remek pályának tartja, szereti, és sokat is edzőtáborozik ott. Ráadásul ott tartják az országos bajnokságokat, illetve a válogatók zömét, tehát a minden „zegzugát” ismeri. Hozzátette: számára a nem hazai szurkolók „zúgása” is pluszt szokott jelenteni, de amikor a hazai közönség szorít, szurkol érte, az hatalmas erőt jelent.

A Pétervári-Molnár Bendegúzzal készült teljes interjú az InfoRádió Ötkarika című műsorában hangzott el.