Magyar Péter egy rendőri tanúvallomással állt elő, amiben szerepel Deutsch Tamás neve, heroin és kokain is

1 hónap ezelőtt 14

Magyar Péter ezúttal a miniszterelnöknek címezte legújabb bejegyzését, de valójában Deutsch Tamásnak ment neki azáltal, hogy egy rendőr által tett állítólagos tanúvallomásból idézett.

A Facebook-oldalán megjelent posztban arról írt, hogy Deutsch Tamásról egy olyan rendőri jelentés készült, aminek súlyos részletei vannak.

Magyar Péter szerint egy 2015-ös bírósági eljárásban az alábbi írásbeli tanúvallomást tette egy rendőr:

“1998 nyarának végén, augusztusban érkezett egy információ arról, hogy a XVI. kerület, Sashalomban található masszázsszalonban kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik rendszeres jelleggel. Konkrétan heroinról és kokainról volt szó. Az információ feldolgozását követően akciót szerveztünk a helyre. A késő esti órákban az egységünk megjelent, igazoltattuk a bent tartózkodókat, emlékezetem szerint néhány személyt elő is állítottunk, illetve kábítószer gyanús anyagokat foglaltunk le. Azt tapasztaltuk, hogy az egyébként számunkra ismeretlen vendégek között ott tartózkodik Deutsch Tamás is. Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen.” – áll a posztban.

A rendőr azt is elmondta, hogy bár a mentelmi joga miatt intézkedni nem volt lehetőségük vele szemben, Deutsch-ot végül kivitték az épületből. A környéken sokan voltak, az akció felébresztette a környező házak lakóit, ezért a fejét eltakarva kellett a képviselőt elszállítani.

“Pár hónappal a sashalmi eset után ismételten információt kaptunk, hogy a Margit utcában üzemel egy kupleráj, ahol kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik. Kiérkezésünk után a helyszínen kokaint találtunk. Az ott tartózkodó személyeket igazoltattuk. Közöttük Deutsch Tamást ismertük fel, viselkedése ismét zavart volt, tudatmódosító szer hatása alatt lehetett. Ám mentelmi joga miatt őt nem igazoltathattuk, és nem állíthattuk elő. Parancsnokunk gondoskodott az elszállításáról” – áll a Magyar Péter által posztolt tanúvallomásban.