Magyar Péter Orbán Viktornak: „Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”

2 hét ezelőtt 17

A kampányidőszak beindulásával magas fokozatra kapcsolt Orbán Viktor Facebook-oldala is. Hol van már február eleje, amikor Novák Katalin kegyelmi ügyének kirobbanása és a köztársasági elnök lemondása után a miniszterelnök egy hétre eltűnt a közösségi médiából?

Manapság megint visszatért a több poszt/nap tempóra, általában a kampányra tartogatott témák lövöldözésével. Így volt ez szombat délután is, amikor a miniszterelnök (Facebook-oldalának kezelője) a héten Brüsszelben betiltott (majd később mégis engedélyezett) szélsőjobboldali találkozó kapcsán osztotta meg gondolatait a jogállamiság nyugati pusztulásáról.

Aztán megérkezett, már-már menetrendszerűen Magyar Péter, és mondhatni, mindent vitt. A TISZA Párt ellenzéki politikusa a bejegyzés alatti kommentjében azt írja:

„Jó duma. Önök pedig kirúgatták Tarr Zoltán háromgyermekes református lelkészt, aki fel mert szólalni a több százezres április 6-i rendezvényünkön. És állásuk elvesztésével fenyegetik a vidéki embereket, ha eljönnek a TISZA Párt rendezvényeire. Mikor veszett el Önből a demokrata, Miniszterelnök Úr? Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”

Bő egy órával a komment után Orbán bejegyzésén több mint 1800 reakció volt, igaz 1100-700 a nevetős arcok vezettek. Ezzel szemben ugyanekkor Magyar Péter kommentjén már több mint 3000 ezer lájk, szemben pár tucatnyi nevetős vagy dühös fejjel.

Ha ez nem kampány, akkor semmi nem az! Magyar Péter egyébként nem sokat tétlenkedik, mert kevéssel a bejegyzés írása előtt még fotós kollégánknak pózolt a Városligetben.