Magyari József korábbi szingapúri nagyköveté volt az a sportrepülő, ami szombaton lezuhant

2 hét ezelőtt 25

Magyarország 2022-es légijármű lajstroma szerint Magyari József tulajdonában volt az a HA-PET lajstromjelű sportrepülő, amely szombaton délelőtt lezuhant egy Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területen. A balesetben a rendőrség tájékoztatása szerint két férfi utazott, akik mindketten a helyszínen meghaltak. A körülményeket büntetőeljárásban vizsgálják.

A Fejér megyei FEOL nem nevezi meg az áldozatokat, de azt írja, „nem hivatalos források szerint a kisrepülőgépen egy testvérpár tartózkodott, akik közül az egyik az egykori szingapúri magyar nagykövet volt”.

Magyari 2013 és 2014 között volt Magyarország nagykövete Szingapúrhoz. Ezután pénzügyi tanácsadással foglalkozó cégeket vezetett. Saját honlapján közzétett életrajza szerint a KOMPLEX Faktor Zrt. vezérigazgatója.

Az EXTRA 330/L típusú gép egy különleges sportrepülő. Ugyancsak a FEOL írja, hogy korábban Besenyei Péter műrepülő-pilóta vezette több alkalommal is, amikor a fővárosban, a légiparádék keretében átrepült a Lánchíd alatt.