Magyarok nélkül ment le a világbajnokság, nem leszünk ott az olimpián sem

1 hónap ezelőtt 7

gabriel medina

Brazília nyerte meg a csapatversenyt a Puerto Ricóban megrendezett szörfvilágbajnokságon, amelyen így az éremtáblázat első helyét is simán behúzta.

A férfiak mezőnyében ugyanis a dél-amerikai nemzetet képviselő Gabriel Medina nyerte meg az aranyérmet, a hölgyeknél pedig az ausztrál Sally Fitzgibbons mögött a csapatversenyben ugyancsak szereplő Tatiana Weston-Webb ezüstöt szerzett.

Ezzel Brazília két aranyat és egy ezüstöt nyert, Ausztrália a női arany mellett a csapatbronzot kaparintotta meg, az olimpiai házigazda Franciaország pedig két egyéni bronz mellett a csapatezüstöt húzta be.

Az egyetlen még nem tárgyalt érmet Ramzi Bukhiam révén a marokkóiak jegyezhették fel, az övék lett a második legjobb férfi szörfös 2024-ben.

Nem volt magyar résztvevő – és az olimpián sem lesz már

Mivel a Magyar Hullámlovas Szövetség nem egyezett bele, hogy teljes (három+három fős) csapat indulhasson a világbajnokságon, így a Hungarian Surf Fest tavalyi két győztese, Bakró Zoltán és Sebestyén Borbála visszalépett az indulástól.

A párizsi olimpiára ez volt az utolsó lehetőség kvalifikálni, ezzel eldőlt, hogy ebben a sportágban nem képviseljük magunkat az ötkarikás játékokon.

A helyszín amúgy kifejezetten messze lesz a központtól, hiszen a Párizstól mintegy 15 700 kilométerre, a Csendes-óceánban, a Francia Polinéziában található Tahitin viaskodnak majd a legjobbak.

(Borítókép: A világbajnok Gabriel Medina az olimpia helyszínén, Tahitin 2023 augusztusában – Ryan Pierse/Getty Images)

Index könyvek

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM