Magyarország–Japán az olimpiáért – ÉLŐ

2 hét ezelőtt 17

Magyarország–Japán az olimpiáért – ÉLŐ

2024. április. 14. 19:152024. április. 14. 19:21Sport

Horn Andrea

Kövesse velünk a magyar női kézilabdázók utolsó selejtezőmeccsét percről percre!

A Kamerun helyett beugró Nagy-Britannia (49-11), és némi meglepetésre Svédország (28-25) csapatát is simán legyőző magyar női kézilabda-válogatott vasárnap este a japánokkal mérkőzik az olimpiai részvételért a debreceni selejtezőn.

Ha Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese győz vagy döntetlent játszik, csoportelsőként lesz az övé a kvóta. Egy szűk, négy gólos vereség is belefér még: akkor torna másodikjaként jut ki az olimpiára. Ha öt vagy annál több góllal kap ki, a japánok lehetnek ott Párizsban.

A tornán megszerezhető másik kvótát Svédország vívta ki, ők a zárónapon 52-8-ra verték a szabadkártyával induló briteket.

Első félidő

A magyar csapat vezethette a mérkőzés első támadását, és 30 másodperc után – Vámos Petra próbálkozott betöréssel, de szabálytalanul állították meg – máris büntetőhöz jutott, amelyet Klujber Katrin értékesített. Egy-egy elrontott akció után a japánok lerohanásból egyenlítettek Kaszaj révén, aztán Szaszaki átlövésével átvették a vezetést is. Kuczora Csenge azonban azonnal egyenlített, Győri-Lukács Viktória találatával pedig már 3-2 volt az állás 6 perc után.