Magyarul szólalt fel Ferenc pápa

1 hét ezelőtt 10

A vatikáni audienciateremben csütörtökön Ferenc pápa magyarul köszöntötte az ezerötszáz fős Magyar Nemzeti Zarándoklat tagjait.

„Isten hozott” – köszöntötte Ferenc pápa magyarul a Magyar Nemzeti Zarándoklat tagjait csütörtökön – írja az MTI.

Ferenc pápa kijelentette, tavaly áprilisban „zarándokként, testvérként, barátként” látogatott Magyarországra, és apostoli útját „szívében hordozza hálával”. 

Budapesten, a hidak és szentek városában, Európáért imádkoztunk a békéért, nem a háborúért, a reményteljes jövőért, amely bölcsőkkel és nem sírokkal, testvériséggel és nem falakkal van tele

– hangoztatta az egyházfő.

Köszönetet mondott azért, hogy a magyarok nyitott szívvel fogadják be a háború elől menekülő ukrajnai menekülteket.

Isten áldd meg a magyart!

– zárta beszédét magyarul a pápa.

Sulyok Tamással találkozik Ferenc pápa

Sulyok Tamás köztársasági elnök közösségi oldalán osztotta meg, hogy április 25-én – szinte napra pontosan két hónappal a megválasztása után – látogatást tesz Ferenc pápánál.

Sulyok látogatása a Szentatyánál egészen gyorsnak tűnhet – mint ahogy megválasztása és beiktatása is csupán néhány napot vett igénybe –, hiszen Novák Katalinnak majdnem négy hónapot kellett várnia köztársasági elnökként, hogy találkozhasson Ferenc pápával – miközben miniszterként már előtte is találkozott az egyházi vezetővel. Akkor invitálta meg a pápát Magyarországra, amely látogatásra 2023 tavaszán kerítettek sort, majd még azév augusztusában ismét a Vatikánba utazott Novák, hogy a háborúról, a gyermekek és a családok védelméről beszéljenek.

Így tehát két éve megfigyelhető egy rendszer a magyar államfő és a katolikus egyház vezetőjének találkozásaiban: minden év áprilisában és augusztusában ülnek össze, hogy megvitassák az aktualitásokat.

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM