Major Veronika az olimpiai kvótaszerzés után: "Nehéz megszólalni"

1 hét ezelőtt 20

A versenyt a német Josefin Eder nyerte meg szétlövés után 35+5 találattal, ő vitte el a másik párizsi kvótát. A második helyen a francia Camille Jedrzejewski végzett 35+3 találattal.

Győrik Csaba tanítványa legjobb szezonbeli eredményével, 590 körrel másodikként jutott a nyolcas döntőbe. Ő volt az egyedüli pisztolyos a mezőnyben, aki 10 méteren és 25-ön is finalista volt.

Bár Major Veronika az első három sorozat után hét találattal még csak a 6-7.helyen állt, a folytatásban kiválóan lőtt, hiszen előbb egy hibátlan sorozat következett, majd az ötödikben ötből négy találatot ért el. 25 lövés után így már a 4-5. helyen állt a holtversenyben. Közben pedig befejezte a versenyt az olimpiai kvótáért folytatott harcban bolgár és szingapúri ellenfele, előbbi a hetedik, utóbbi a nyolcadik helyen zárt. Így már ekkor biztossá vált, hogy Major Veronika megszerezte a magyar sportlövők negyedik párizsi kvótáját. Major Veronika egy újabb hibátlan sorozatot követően már a második helyre lépett előre. A folytatásban előbb ötből egy, majd ötből három, végül ötből öt találatot ért el, és bronzérmes lett.

“Nehéz megszólalni egy ilyen verseny után, hiszen a légpisztolyos versenyszámban is nagyon közel voltam a kvótaszerzéshez. Nem volt időm utána csalódottnak lenni, mert másnap rögtön kezdődött a 25 méteres versenyszám. Kizártam a gondolataimból a vasárnapi negyedik helyet. Magabiztosan versenyeztem hétfőn és kedden is, ma (szerdán - a szerk.) reggel pedig

úgy álltam lőállásba, hogy érmet fogok szerezni. Az ötkarikás kvótára nem is gondoltam.

Ranglistáról mindenképp meglett volna az olimpiai kijutás, de az érem által kézzel fogható bizonyítéka is van annak, hogy ott lehetek Párizsban. A munka viszont nem áll meg, hiszen a végső cél nem a kijutás, hanem a jó olimpiai szereplés” - nyilatkozta Major Veronika.

A magyar sportlövők közül korábban Fábián Sára Ráhel légpisztolyban, Pekler Zalán az 50 méter puska három testhelyzetű számban, valamint Péni István légpuskában harcolta ki az olimpiai indulás jogát.