Május 1-i programok 2024-ben: országos és budapesti majáliskörkép

2 hét ezelőtt 142

Május 1-i programok 2024-ban is jó kikapcsolódást kínálnak

[sz]Címkép: Jakob Strauß képe a Pixabay -en.[sz]

Hagyományosan május 1. napján rendezik a majálisokat azaz egy tavaszi ünnepet, amit Magyarországon már régóta ünnepelnek, bár jelentése azóta sokat változott. A majálisokat általában kültéren rendezik meg, és különböző szines programokkal tarkítják: koncertekkel, néptánccal, kulturális előadásokkal, kézműves vásárokkal, a hagyományos májusfa állítással, gasztronómiai eseményekkel. Idén a legtöbb településen megemlékeznek arról is, hogy Magyarország immáron 20 éve csatlakozott az Európai Unióhoz.

Budapest majális 2024: Színes programok az idei május 1-jén

Első körben lássuk tehát a budapesti majálisok programkínálatát!

Egy fergeteges majális a fővárosban: Hello Budapest Fesztivál, május 1-5.

A Főváros több pontján – a Városháza parktól a Károly körúton és a Szabadság hídon át egészen a Móricz Zsigmond körtérig tart majd a Budapesti programsorozat. Számtalan családi, kulturális, zenei és fényművészeti program közül lehet választani, a Városháza parkban pedig egy ingyenes szuperkoncert is lesz május 1-jén. 19.00 órától veszi kezdetét a “20 ÉV, 20 SLÁGER” koncert válogatott fellépőkkel!
Részletes programfüzetet ITT találtok.

Majális a Bókay kertben:

A hagyományokhoz hűen idén is közös ünneplésre hív mindenkit a XVIII. kerületi önkormányzat. Május elsején egész nap gyermekprogramok, fellépők és koncertek töltik majd meg a Bókay-kertet, a nap házigazdája Abaházi Csaba lesz.
A belépés ingyenes.

Majális Budapesten a Bókay kertben

Kertvárosi majális:

Tavaszi forgatag, koncertek, gyerekprogramok, kirakodóvásár, vidámpark, finom falatok, hűs italok, sok-sok zöld és piknik hangulat vár a XVI. kerület szívében, az Erzsébet-ligeti majálison.

Igynenes Május 1-i programok Budapesten a Kertvárosban

Rákosmenti majális

Idén is izgalmas programokkal, színpadi előadásokkal és széles étel-ital kínálattal várnak sok szeretettel május 1-jén a Népkertben a Rákosmenti majálison. A belépés díjtalan!

Bővebb leírás IDE kattintva.

Majus 1-a Népkertben a Rákosmenti majálison

Május 1. a Széll Kálmán téren:

A Tavaszi Széll idén is modern majálist hoz a Széll Kálmán tér korzójára. Koncertek, DJ-k, ételkülönlegességek, és vásárok között forgolódhattok a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba, a Sárkány, az Easy és a Zappi jóvoltából, már délelőttől kezdve egészen estébe nyúlóan a majálison. A szemfülesek még egy rendhagyó tigristáncot is láthatnak a téren.

[kapcsolodo]20-eve-az-eu-ban-jubileumi-futoverseny-es-koncertek-a-szabadsag-teren[kapcsolodo]

Május 1 országszerte és majálisok 2024-ben: Íme néhány programtipp az ünnepre

Természetesen az országos rendezvények sem hiányozhatnak egy május 1-i programajánlóból. Következzen most jó néhány színes majális programkínálat – a teljesség igénye nélkül.

Dunaföldvári majális és Spenótfesztivál a Duna-parton

Az EU csatlakozáskor, 2024-ben Guinness-rekordot döntöttek: a város irányítószámával megegyező – 7020 – adag dunaföldvári húsgombóc levest főztek cipóban tálalva. A rekord idén nem fog megdőlni, de 720 adag elkészül a húsgombóclevesből.

Mivel Dunaföldvárt “Spenótfalvának” is nevezik, nevéhez hű maradva spenótos ételek bemutatója és kóstolója is lesz a Duna parton. A programokról bővebben ITT olvashattok.

Dunaföldváron is lesz majális és Spenotfesztivál

Esztergomi majális 2024

Április 30-án, kedden rendezik meg az évtizedes múltra visszatekintő Lampionos Hajós Felvonulást Esztergomban. A félnapos program keretében a felvonulás mellett fotós workshoppal, gasztronómiai élményekkel és koncerttel is várják az érdeklődőket.

A családokat 16 órától a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Esztergom Madárakol Természetvédelmi Egyesület munkatársai rovaros kirakókkal, fészek bemutatóval és egyéb természettel kapcsolatos programokkal is várja, de kitelepül még a Kresztergom Park is, ahol a legkisebbek elektromos Suzuki kisautókon élhetik át a vezetés élményét.

A nap fénypontjaként 20.45-kor kezdődik a Lampionos Hajós Felvonulás, ahol kreatív elemekkel, színes fényekkel hajók és csónakok haladnak zenei aláfestés mellett a Kis-Dunán. A felvonulás műsorvezetője Szujó Zoltán lesz, zárásként pedig 22 órakor az Anna and the Barbies lép fel.

Részletek és regisztráció a rendezvény HONLAPJÁN.

Május 1 programok Gyöngyösön

A Fő téren a Gyöngyösi Városi Majális színes forgataggal vár minden szórakozni vágyót. Emellett koncertek, kutyás bemutató, box meccs, operett dalok, tánc, gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Az estét a The Carbonfools zárja majd.

A részletes programokat: ITT találjátok

Egész napos majális programok lesznek Gyöngyösön is

Május 1 Hajdúszoboszlón

Hungarospa Strandnyitó 2024. május 1-én. A hajdúszoboszlói nyári strandszezon nyitó bulija a Hungarosparty az év szezonnyitó bulija sztárfellépőkkel, már hagyományos rendezvénye a hajdúszoboszlói fürdőnek. Fellépnek: Dívák Produkciója (Fésűs Nelly, Détár Enikő, Ladinek Judit), Krisz Rudi, Deniz és Orsovai Reni, Yamina. A rendezvényre a belépés díjtalan!

A rendezvény honlapját ITT találjátok

Zenés május 1 programok Hajdúszoboszlón

Kalocsai majális az Érsekkertben

Két napos rendezvénysorozat. A programok egyik fő attrakciója a 2024 adag szükemarha-paprikás, amit közösen készítenek el, és a kilátogatókat ingyenesen vendégül is látják egy kóstolóra. Az ebéd tervezett időpontja 12 óra. A nap csúcspontja pedig az este 20 kor kezdődő Majka koncert.

További információ a HONLAPON.

Kalocsai majális 2 napon keresztül

Május 1 Sástón

Retró Majális Sástón a Mátra Kempingben. Május elseji önfeledt szórakozás, zsíros kenyér, fröccs, gyerekprogramok. A rendezvény területére a belépés díjtalan, a programokra pedig az információs pultnál lehet jegyet váltani.

További információt és a részletes programot ITT találjátok.

Szekszárdi majális programok

Koncertek kicsiknek és nagyoknak, némi jóga, egy kis tánc, közös piknik, retró járgányok és szépségverseny a kutyusoknak. Sok-sok szórakozás és rengeteg élmény május elsején irány a szabadtér! Szeretettel várnak benneteket a Városi Retro Majálisra, melyet idén a Tudásközpont és az Interspar közötti területen rendeznek meg.

További információ a programokról a HONLAPON.

Május 1 programok Szolnokon

Május első Családi Majálisát rendezik Szolnokon, a Tiszaligetben. A munka ünnepén rendszerint színes programokkal várják a Tiszaligetbe látogatókat: koncertek, sztárfellépők, családi programok, óriás játékok, vetélkedők és kézműves foglalkozások, légvárak, csúszdák, körhinták, céllövöldék, gasztronómiai ínyencségek, kézműves kirakodóvásár.

Vásári forgatag az egész család, baráti társaságok, munkahelyi közösségek számára. A RENDEZVÉNY ingyenesen látogatható.

Családi majalis Szolnokon a Tiszaligetben

Majális a Szentendrei Skanzenben:

Május 1-je a századfordulón cimmel rendezik meg az idei nyárköszöntő majálist a Skanzenben. Idén a fő téma a párválasztás, és a szerelem, ezért zöldágjárással, májusfaállítással, játékokkal és zenés mulatsággal hozzák vissza az 1910-es évek majálisainak hangulatát.

Majális 2024-ban is vár téged a Szentendrei Skanzenben