Már egy nukleáris ellentámadás sem akadály Észak-Koreának

1 hét ezelőtt 8

A hétfői hadgyakorlatot az ország vezetője, Kim Dzsongün irányította. A gyakorlat célja a nukleáris robbanófejjel ellátott rakéták kilövésére alkalmas "szupernagy" rakétavetők tesztelése volt, amelyek fontos szerepet töltenek be az állam nukleáris haderejének megerősítésében az azonnali ellentámadásra kiterjedő képessége terén - közölte a KCNA, hozzátéve, hogy a gyakorlat egyértelmű figyelmeztetés az országot provokáló ellenségeknek.

Az észak-koreai hadsereg egységei a gyakorlat során a legmagasabb szintű nukleáris veszélyhelyzet esetén életbe lépő készültséget és a válaszcsapások végrehajtását gyakorolták. A rakéták a kijelölt szigeten pontosan értek célba 352 kilométeres távolságból - tette hozzá a KCNA.

A hírügynökség szerint Kim rendkívül elégedett volt a hadgyakorlat eredményével és szorgalmazta, hogy a sereg tegyen további erőfeszítéseket a háborús elrettentésért, illetve ezért, hogy bármikor, bármilyen hirtelen helyzetben átvehessék az irányítást a háború kezdeményezésében.

Dél-Korea hadserege még hétfőn jelentette, hogy Phenjan több rövidhatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé.