Már több mint 110 ezer embert evakuáltak Kazahsztánban az áradások miatt

2 hét ezelőtt 12

Több mint 110 ezer embert menekítettek ki eddig Kazahsztánból, miközben tovább folytatódnak az evakuálások. Eközben Oroszországban is egyre drámaibb az árvízhelyzet, ami az országban elképesztő összefogást eredményezett Oroszország történetének egyik legnagyobb humanitárius akciója keretében. A kármentés továbbra is zajlik, már hepatitisz ellen is elkezdték beoltani az embereket.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint már több mint 110 ezer embert menekítettek ki Kazahsztánban a márciusban kezdődött áradások miatt – közölte az MTI.

Miközben már majdnem 12 ezer ember visszatérhetett otthonába, csaknem ötezer ház még mindig víz alatt áll – közölte a minisztérium szóvivője. Csak vasárnap 4500 embert kellett evakuálni a kazah-orosz határ mentén lévő Petropavl (Petropavlovszk) városából.

A helyzet Oroszországban sem javul. Vasárnap több mint 7 ezer embert evakuáltak az árvíz sújtotta orosz régiókból. Az orenburgi, szamarai, kurgani és omszki területen több ezer lakóépületet öntött el az ár, és további több ezer ház van veszélyben.

Kurgan város területén a Tobol folyó vízszintje már 6,31 méterre emelkedett. Felszólították az embereket, hogy azonnal hagyják el a várost.

Eközben az orenburgi területen, ahol a legsúlyosabb az árvízhelyzet, folytatódik a lakosság kimenekítése a leginkább veszélyeztetett területekről: eddig már 16 547 embert evakuáltak, köztük 4648 gyereket. Kurgan régióban 12 782 lakost menekítettek ki a már elárasztott és a veszélyeztetett területekről a kormányzó sajtóirodájának közlése szerint. A régióban 1300 embert oltottak be hepatitisz ellen.

A helyi adminisztráció közlése szerint Oroszország régiói eddig több mint ezer tonna ivóvizet, továbbá ágyakat, matracokat, takarókat, hálózsákokat, élelmiszert, orvosságot és más létfontosságú humanitárius segélyt küldtek az orenburgi területen fekvő, árvíz sújtotta Orszk városába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.