Marozsán Fábián mindent megpróbált, de vereséget szenvedett argentin riválisától

1 hét ezelőtt 14

A madridi ezres kategóriájú salakpályás tenisztornán Marozsán Fábián egy sima és egy szoros szettben vereséget szenvedett a tornán 21. kiemelt Francisco Cerundolo ellen. A magyar teniszező közel állt ahhoz, hogy döntő játszmára mentse a mérkőzést, de végül ez nem sikerült.

Hazánk első számú teniszezője még szerdán kétszettes győzelemmel kezdett a madridi mestertornán, amelyen pályafutása során első alkalommal szerepel. Marozsán a világranglistán 48. Aszlan Karacevet győzte le, méghozzá úgy, hogy az első szettben tizenegy bérklabdát hárított. 

A második fordulóban a torna 21. kiemeltje következett a magyar teniszező számára, egészen pontosan az a Francisco Cerundolo, akit Marozsán az Australian Openen három szettben legyőzött. Ennek ellenére megjósolhatatlan volt a mérkőzés végkimenetele, mivel a madridi magaslat illetve a salakos borítás is inkább az argentinnak kedvezett kettejük párharcában. 

A mérkőzést délelőtt 11 órakor kezdték, Marozsán pedig rendkívül tompán, úgymond álmosabban kezdett, több alapütését méterekre a vonalak mögé, mellé ütve, így Cerundolónak gyakorlatilag annyi dolga volt, hogy pályára tegye az ütéseit. Ez rögtön az eredményben is meglátszott, az első négy játék az argentiné lett, amely előnyt könnyen menedzselt a szett végéig, így 6:2-re, 29 perc alatt behúzta a nyitó játszmát. 

Marozsán Fábián

Marozsán Fábián

Fotó: Getty Images

Sajnos a folytatásban sem változott a játék képe, annak ellenére, hogy Marozsánnak labdái voltak ahhoz, hogy legalább saját szervagémeit abszolválja, rendre rontott, majd elbukta a gémeket, így második szett 5:1-nél Cerundolo a mérkőzésért szervált. Ekkor viszont fordulat következett, a magyar teniszező nem adta fel, az argentin pedig frusztrációjában egyre többet rontott, vagy kettős hibát ütött, így néhány perc alatt már egál állt az eredményjelzőn – szetten belül. 

Következhetett a hét nyert pontig tartó rövidítést, amelyet megint Cerundolo kezdett jobban, 4–0-ra elhúzott. Marozsán ugyan még zárkózott, de az argentin harmadik mérkőzéslabdáját már kihasználta, vagyis a magyar teniszező ütötte hosszúra a labdát, amely egyben a kiesését is jelentette.

A nehezítő körülmények ellenére, első madridi mestertornáján Marozsán egy mérkőzést nyert, ezt követően pedig minden bizonnyal a jövő héten, Cagliariban esedékes challenger-tornán indul, mielőtt Róma felé venné az irányt, ahol tavaly nyolcaddöntőbe jutott. 

ATP 1000, MADRID, 2. FORDULÓ

  • Marozsán Fábián – Francisco Cerundolo 2:6, 6:7