Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

1 hét ezelőtt 11

Ezért csapták a falhoz a Meta részvényeit

A Facebook anyacégének, a Meta Platforms árfolyama jelenleg 12%-os mínuszban van, miután a gyorsjelentésében közölte: a mesterséges intelligenciára tett költséges fogadása csak évek múltán térülhet meg.

Ez pedig a teljes szektorra rányomta a bélyegét.

A zuhanás közel 170 milliárd dollárral csökkentette a vállalat piaci kapitalizációját, és 3-4,2%-os esést váltott ki az AI-fókuszú Microsoft és Alphabet részvényeiben, amelyek a piaczárás után számolnak be eredményekről.

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg jelezte, hogy az AI-beruházásokkal kapcsolatos költségek "jelentősen" növekedni fognak az elkövetkező években, mielőtt még bevételt termelnének az egyes AI-termékek. Ez felerősítette a befektetők félelmét, hogy Zuckerberg újabb költséges vállalkozásba viszi bele a Metát, miközben a kiterjesztett és virtuális valósággal foglalkozó üzletága negyedévente dollármilliárdokat veszít.

Azzal, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos beruházások megint a figyelem középpontjába kerültek, kedvező környezetet teremtett az Nvidia, a Broadcom és a Marvel Technology részvényeinek, amelyek a Reuters szerint emelkednek a csütörtöki kereskedésben. Az Intel, amely kimaradt az AI-vezette raliból, árfolyama 0,7%-kal emelkedett a gyorsjelentés publikálása előtt.