Meghalt az Iszvesztyija című lap haditudósítója

1 hét ezelőtt 13

Szemjon Jeremin, az Izvesztyija című újság haditudósítója a különleges katonai művelet övezetében vesztette életét – jelentette honlapján az újság.

“Az eset körülményeit tisztázzák. Jeremin utolsó riportja az Izvesztyija számára két nappal ezelőtt jelent meg, amikor az újságíró arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők katonái hogyan alkalmazzák azt a kiképzés során szerzett technikát, hogy puskával harcolnak a pilóta nélküli légi járművek ellen” – írta a lap.

Később az Izvesztyija tévécsatornája arról számolt be, hogy Jeremin belehalt egy ukrán FPV drón által okozott csapás során szerzett sérüléseibe.

A tragédia a Donyecki Népköztársaság (DNR) és a Zaporozsjei terület határán fekvő Prijutnoje falu közelében történt.

Az újságíró 2022 februárja óta dolgozott a különleges hadművelet területén. A “Hazáért tett szolgálataiért” kitüntetést is kapott.

Korábban Alekszandr Malkevics, az orosz polgári kamara egyik tagja elmondta, hogy a kamara kérni fogja, hogy a haditudósítót posztumusz tüntessék ki a Bátorságrenddel.

Farhan Haq, az ENSZ főtitkárának helyettes szóvivője a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy az ENSZ ellenzi az újságírók meggyilkolását, és úgy véli, hogy minden egyes eset teljes körű kivizsgálást igényel.

“Ellenezzük az újságírók meggyilkolását. Minden ilyen gyilkosságot teljes körűen ki kell vizsgálni” – mondta.