Meghalt bungee jumpingolás közben egy turista, amikor leugrott egy 233 méter magas toronyról

5 hónap ezelőtt 11

Eszméletét vesztette és meghalt egy japán turista, miután leugrott a világ legmagasabb tornyáról a kínai Makao tartományban.

Az 56 éves férfi, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, a Skypark at Macau Towerből, mintegy 233 méter magasból bungee jumpingolt, majd közvetlenül az ugrás után elvesztette az eszméletét. A mentők kiérkezésekor a férfinek már nem volt szívverése és nem lélegzett, a halál beálltát már a kórházban állapították meg - írja a Daily Mail.

A hatóságok azt állították, hogy a férfi az ugrás előtt légszomjat érzett. Testén nem látszódtak külső sérülések.

A több mint 30 éve bungee jumpingot és egyéb extrém szórakozásokat szervező cég honlapján az olvasható, hogy az ügyfeleknek az ugrás előtt tájékoztatni kell a személyzetet az egészségi állapotukról. Szívproblémák, magas vérnyomás, cukorbetegség és műtétek olyan kockázatot jelentenek, amelyről mindenképpen tájékoztatni kell a szervezőket.

A cég azt állítja, hogy több mint négymillió sikeres ugrást hajtott végre szerte a világon, és azt állítja, hogy "tökéletes biztonsági adatai vannak", hozzátéve: "Arra törekszünk, hogy ügyfeleink és a személyzet számára magas szintű biztonságot nyújtsunk".

A Skypark at Macau Tower egyébként a Tripadvisoron 4,5 csillagot kapott, elképesztőnek, lélegzetelállítónak ítélték az ugrást a világ legmagasabb tornyából, és egyáltalán nem találták aggasztónak vagy veszélyesnek a mutatványt. A személyzetről hasonlóan pozitívan nyilatkoztak. Az ugrás pedig nem olcsó: több mint 280 fontot kell fizetni annak, aki szereti az efféle izgalmakat.

A halálesetről később ígértek bővebb tájékoztatást.