Megkárosította a szülőket egy gyermekszépségverseny szervezője

1 hét ezelőtt 6

Minimum húsz esetben fejenként több százezer forintos kárt okozott egy gyermekszépségverseny szervezője a szülőknek. A fotózásokon sokszor nem volt sem profi sminkes, sem fotós, és számos esetben a szervező egyszerűen lemondta az eseményt, ugyanakkor a pénzt nem térítette vissza.

Az átlátszó.hu újságírója, Szabó Gödri Rita írt több cikkben egy gyermekszépségverseny-szervezőről, aki több százezer forintos kárt okozott azoknak a szülőknek, akik fotózásokra vagy versenyekre vitték gyermekeiket – írja az RTL.

Az ügyben múlt héten tartottak tárgyalást az Érdi Járásbíróságon. A vádiratban az áll, hogy a szervező színész-modell munkák ügynökeként és közvetítőként járt el, de nem rendelkezett sem erre vonatkozó képzettséggel, sem jogosultsággal, valamint engedéllyel és felelősségbiztosítással sem.

A módszer minden esetben hasonló volt, melyről az ügyet felderítő újságíró beszélt az RTL-nek.

A szervező külföldi, illetve belföldi fotózásokra és szépségversenyekre hívja el őket, előre elkéri tőlük az utazásért járó pénzt, amolyan előlegszerűen, azt mondja, hogy a gyermekek útja ingyenes, csak a szülőkét kell kifizetni, a kísérőét. Ezeket az összegeket a szülők át is utalják a megadott bankszámlaszámra, aztán az út előtt egy-két nappal az út lemondásra kerül

– mondta Szabó Gödri Rita.

Hiába próbálják ezután a szülők visszaszerezni a pénzüket, ez általában nem sikerül nekik, mivel a szervező általában csak ígérget és halogat. Van olyan család, akinek milliós kárt okozott.

A szépségverseny-szervező belföldön szinte minden hétvégére szervez valamilyen programot, ezek jellemzően fotózások, viszont nem feltétlen profi fotósok által levezényeltek, és nem is profi helyszínen történnek.

Az egyik anyuka, aki családjával Londonba utazott fotózásra, elmesélte, hogy nem volt sem profi fotós, sem sminkes a helyszínen, a szervező a telefonjával készített pár képet.

A versenyek szervezője több fotóssal is együtt dolgozott, köztük egy P.K. monogramú fotóssal, aki gyermekpornográfia és szexuális visszaélés bűntette miatt jelenleg 6 éves börtönbüntetését tölti.

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM