„Megloptak minket” – kiborultak az ellenfél játékosai a Real Madrid győzelme után

3 hónap ezelőtt 9

Az Almería labdarúgócsapata drámai körülmények között kapott ki 3–2-re a Real Madridtól a spanyol fővárosban rendezett bajnoki mérkőzésen. A lefújás után a vendégcsapat játékosai rendkívül frusztráltan nyilatkoztak.

Az Almería játékosai szerint a kétgólos hátrányban futballozó Real jogtalanul jutott tizenegyeshez a második félidőben, azt állítják, hogy előtte Antonio Rüdiger szabálytalanul avatkozott játékba.

A szépítés után gyorsan visszaállt a kétgólos különbség, ám a videóbíró (VAR) elvette a vendégek harmadik gólját a Jude Bellingham ellen elkövetett szabálytalanság miatt – egyes hangok szerint az angol játékos csak színészkedett, amikor az arcához kapva a földre zuhant.

Aztán jött Vinícius Júnior egyenlítő gólja, a VAR szerint a labda a brazil támadó válláról pattant a kapuba, az Almería játékosai szerint viszont kezezés miatt nekik járt volna szabadrúgás. A bíró egyébként a Real Madridtól is elvett egy gólt les miatt a második félidőben.

A madridi csapat aztán a 99. percben szerezte meg a győztes gólt, a vendégek pedig nem rejtették véka alá csalódottságukat.

Ma elloptak tőlünk három pontot, kiraboltak minket. Fáj ezt kimondani, de ez az igazság. És ez nem az első eset ebben a szezonban. Ami ma történt, az minden határon túlment, hihetetlen volt. A bíró mindent megtett azért, hogy a Real Madrid nyerje meg ezt a meccset

– nyilatkozta a lefújás után az Almería középpályása, Gonzalo Melero.

Jól játszottunk, de valaki úgy döntött, hogy ma nem nyerhetünk ebben a stadionban. Boldogok lehetnek, érvényesült az akaratuk

– mondta feldúltan Marc Pubill.

„Mit is mondhatnék. Nincsenek szavaim arra, hogy összefoglaljam, mi történt ezen a meccsen” – ezt már az Almería mestere, Gaizka Garitano (akit reklamálás miatt kiállított a bíró) mondta az újságíróknak a lefújás után tartott sajtótájékoztatón.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti azt mondta, megérti a csalódottságot az ellenfél részéről, de gyorsan hozzátette, hogy szerinte a játékvezető jó ítéleteket hozott.

„Megértem az Almería dühét a VAR-döntések miatt, de szerintem a videóbíró segítségével ma jó döntések születtek. Szerintem a játékvezető döntött helyesen, nem a VAR. A VAR csak figyelmeztette őt, és ő döntött. És szerintem neki volt igaza” – mondta az olasz tréner.

„Miután megnyugodott, Melero is belátja majd, hogy a bíró helyes döntéseket hozott. A félidőben azt mondtam a csapattársaimnak, hogy az utolsó percig küzdenünk kell, mert bármi megtörténhet, és igazam lett. Köszönöm a szurkolóinknak, akik végig hittek bennünk” – nyilatkozta a győztes gólt szerző Dani Carvajal.

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM