Megmozdult a lakásbiztosítási piac, következnek az életbiztosítások

2 hónap ezelőtt 11
Megmozdult a lakásbiztosítási piac, következnek az életbiztosítások
Befejeződött a Portfolio Biztosítás 2024 konferenciája, amelyen a szabályozási kérdések mellett a piaci penetráció növeléséről, a lakásbiztosítási kampányról, az életbiztosítási piac újrszabályozásáról és a közvetítői szektor jövőjéről is szó volt. A rekordszintű érdeklődés mellett zajló eseményről az alábbiakban élőben tudósítottunk.

Nagy kihívások előtt a magyar biztosításközvetítői szakma, mi a megoldás?

Kihívások egész sorával szembesül ma a magyar biztosításközvetítői szakma, a szabályozási javaslatok megvalósulása lassan halad, a piaci konszolidáció viszont dübörög ezek egy részének megoldásaként. A Portfolio keddi Biztosítás 2024 konferenciája a közvetítői-értékesítői kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

Nagy kihívások előtt a magyar biztosításközvetítői szakma, mi a megoldás?

Belenyúl az MNB az életbiztosításokba - Kiderült, hol van gond a hozamokkal

Hónapokon belül hivatalos formát önthetnek az MNB etikus életbiztosítási koncepciójának egyes elemei. Drasztikus jutalékkorlátozást nem tervez a felügyelet, az ügyfelek számára értéket nem teremtő életbiztosításokat viszont könyörtelenül kiirtanák. Ugyanakkor már most van olyan biztosító, amely a piaci gyakorlattól eltérően nem alkalmaz szerzési jutalékot. Hasonló témákról volt szó mai Biztosítás 2024 konferenciánk életbiztosítási panelbeszélgetésében, amelyet Kuruc Péter, az EY biztosítási szakértője moderált, emellett két előadásból a unit-linked életbiztosítások hozamáról, sőt a szocho bevezetésének tőkeáramlásokra gyakorolt hatásáról is sok minden kiderült.

Belenyúl az MNB az életbiztosításokba - Kiderült, hol van gond a hozamokkal

Biztosítóvezérek: pont az ügyfél hiányzik a beszélgetésekből

Biztosítás 2024 konferenciánk első kerekasztal-beszélgetésén a biztosítóvezérek az NGM miniszteri biztosával a hazai biztosítási szektor jövőjéről, az extraprofitadó hatásairól, a szektor magyar tulajdonosi arányáról és a biztosítási penetrációról beszélgettek. Kurtisz Krisztián (Uniqa) a kerekasztal előtt a biztosítói értéklánc széthullásáról tartott előadást.

 pont az ügyfél hiányzik a beszélgetésekből

MABISZ-elnök: a biztosítók már vágják a centit az extraprofitadó miatt

A biztosítók vágják a centit, főleg a január elsejét várják, amikor megszűik az extraprofit adó - mondta el Erdős Mihály, a MABISZ elnöke a Portfolio Biztosítás 2024 konferenciáján. Az elnök a szektor állapotáról beszélt és a szakmai szervezet szabályozási javaslatait foglalta össze előadásában.

 a biztosítók már vágják a centit az extraprofitadó miatt

Betörtek az insurtechek a biztosítási piacra, de még mindig veszteségesek

Robusztus növekedés jellemezte az elmúlt években a globális biztosítási piacot, ám az életbiztosítások szerte a világon lemaradóban vannak a nem-életbiztosításokkal szemben – mondta a McKinsey partnere, Dario Maggiora a Portfolio Biztosítás 2024 konferenciáján elhangzott előadásában. Európában a nem gépjármű jellegű vagyonbiztosításoknál jelentős az alulbiztosítottság és az ebből fakadó növekedési lehetőség.

Betörtek az insurtechek a biztosítási piacra, de még mindig veszteségesek

Beleáll a lakásbiztosítási kampányba az MNB: új módszerrel vizsgálják a biztosítókat

2024 a lakásbiztosítások éve. Azokhoz a célokhoz, amelyeket megfogalmaztunk néhány éve, ez az év segít közelebb kerülni - jelentette ki Szeniczey Gergő, az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolio Biztosítás 2024 konferenciáján. Az ügyvezető igazgató elárulta, hogy a következő hetekben a lakásbiztosítási kampányban új módszerrel, próbavásárlásokkal fogják vizsgálni a biztosítási értékesítést.

 új módszerrel vizsgálják a biztosítókat

Kovács Zsolt: rezsimváltás kell az életbiztosítási és pénztári piacon

Rezsimet kellene váltani a tanácsadók státuszának újrgagondolásával a magyar öngondoskodási piacon, mert tartós és folyamatos a lejtmenet az életbiztosításoknál 2008, a pénztáraknál 2011 óta – hívta fel a figyelmet nyitóelőadásában Kovács Zsolt miniszteri biztos a Portfolio Biztosítás 2024 konferenciáján.

 rezsimváltás kell az életbiztosítási és pénztári piacon
Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki

Property Warm Up 2024

2024. március 7.

Vállalati Energiamenedzsment 2024

2024. április 11.

EU Források 2024

2024. március 6.

Retail Day 2024

2024. április 11.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu
  • 17:21
  • 17:21
  • 17:21
  • 17:21
  • 17:19
  • 17:16
  • 17:13
  • 17:12
  • 17:11
  • 17:11
  • 17:10
  • 17:08
  • 17:06

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.