Megölte a férfit, aki megerőszakolta, most kártérítést kell fizetnie a családjának

1 év ezelőtt 55

Az iowai tinédzsert elrabolták és szexre kényszerítették.

Öt év próbaidőre ítéltek a 17 éves lányt Iowában, amiért késsel megölte a férfit, aki többször is megerőszakolta. Pieper Lewisnak emellett 150 ezer dollár (60 millió forint) büntetést is kell fizetnie a megkéselt Zachary Brooks családjának. Ha a tinédzser megsérti a próbaidő szabályait, akár 20 év börtönre is ítélhetik.

Lewis 15 éves korában, 2020-ban szökött el otthonról, ahol rendszeresen bántalmazták. Egy folyosón aludt, amikor egy férfi elrabolta, és pénzért felkínálta őt másoknak szexre. Az egyik férfi, aki többször megerőszakolta, a 37 éves Brooks volt. 2020 júniusában a lány több mint 30 késszúrással megölte a férfit.

Lewis a bíróság előtt beismerte, hogy bűncselekményt követett el, de azt mondta, nem ilyen szándékkal kelt fel aznap reggel, de érezte, hogy veszélyben az élete, és ez vezetett a tettéhez. A rendőrség és az ügyészség nem is kérdőjelezte meg, hogy Lewist szexuálisan bántalmazták, ugyanakkor az ügyészség álláspontja szerint, mivel a férfi éppen aludt a gyilkosság idején, nem jelentett azonnali veszélyt a lányra.

Az ítélet alapján Lewisnak nyomkövető berendezést kell viselnie a következő öt évben. A bíró az ítélet kihirdetésekor „ellentmondásosnak” nevezte, hogy az erőszaktevő családjának kell fizetnie, de hozzátette, az Iowa állambeli törvények szerint „nem volt más választása”.

Több tucat amerikai államban olyan törvények vannak érvényben, amelyek bizonyos szintű immunitást biztosítanak az emberkereskedelem áldozatainak, de Iowában megszüntették az erről szóló törvény hatályát.