Megszakadhat Szoboszlai Dominik egyedülálló liverpooli sorozata

6 hónap ezelőtt 14

Szoboszlai Dominik csapata, a két mérkőzés után százszázalékos és csoportelső Liverpool a francia Toulouse-t látja vendégül csütörtökön a labdarúgó Európa-liga harmadik fordulójában – írja beharangozójában a Magyar Távirati Iroda. A mérkőzéssel több brit lap is kiemelten foglalkozik, megjegyezve Jürgen Klopp várhatóan ezúttal is felforgatja a bajnokikon megszokott kezdőcsapatát, ennek eredményeként pedig az is elképzelhető, hogy liverpooli pályafutása során először a magyar középpályás is játékpercek nélkül marad.

A Liverpool remek formában várhatja a meccset, amelyen kérdéses, hogy milyen összeállításban küldi pályára tanítványait Jürgen Klopp. A német szakember az El-ben eddig a bajnokikon megszokott kezdőcsapatát rendre felforgatta, így az alapembernek számító Szoboszlai az első két meccsen nem volt kezdő, és most is valószínű, hogy a franciák elleni találkozót a padon kezdi.

Ezzel együtt a magyar válogatott csapatkapitánya eddig pályára lépett az összes lehetséges tétmérkőzésen, mióta a Liverpool labdarúgója (12). Ez egészen egyedülálló sorozat a klubon belül, a második legtöbb meccse a Mohamed Szalah, Luis Díaz, Alexis Mac Allister hármasnak van (11) – így az is benne van a levegőben, ha jól alakul az angolok szempontjából a Toulouse elleni összecsapás, úgy most először a kispadról néz majd végig egy tétmeccset. 

Utóbbi forgatókönyvet valószínűsíti beharangozójában a Liverpool Echo is, mely szerint Szoboszlai mellett Mac Allister, valamint az Andrew Robertson sérülése után első számú bal bekké előlépett Konsztantinosz Cimikaszt, és a Virgil van Dijk–Ibrahima Konaté belső védőpáros egyik tagja is plusz pihenőidőt kaphat. Az Express című brit lap az idén még nem látott Curtis Jones, Endo Vataru, Harvey Elliott középpályássort valószínűsíti Klopp kezdőjébe. Mindez taktikailag is érdekes variációkat hozhat a meccsen. 

A Liverpool kényelmes helyzetben van, hat pontjával vezeti az E csoportot, amelyben a Toulouse 4 ponttal áll a második helyen, azaz az angolok hatalmas lépést tennének a továbbjutás felé egy sikerrel.

Mi a helyzet a többi magyarral?

A Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg három ponttal az A jelű négyes második helyén várja a harmadik kört, amelyben gyakorlatilag kötelező számára a győzelem a Topolya vendégeként. A szerbiai csapat egy ponttal a negyedik a csoportban, amelyben a listavezető West Ham még százszázalékos, ugyanakkor nem számíthat könnyű meccsre az Olimpiakosz otthonában.

A magyar válogatott jobbhátvéd Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette még nem tudott pontot szerezni az El-ben, amire csütörtökön komoly esély kínálkozik, mivel a szintén pont nélküli moldovai Sheriff Tiraspollal csap össze idegenben.

A Panathinaikosz – amely nem nevezte a csoportkörre magyar középpályását, Kleinheisler Lászlót – csoportelsőként készül a második Rennes elleni hazai mérkőzésére, amely előtt egyetlen pont az előnye francia riválisával szemben. Ebben a csoportban a másik meccset, a Villarreal–Makkabi Haifa találkozót december 6-án rendezik meg a közel-keleti fegyveres konfliktus miatt – jegyezte meg a távirati iroda.

Európa – liga, csoportkör, 3. forduló

A csoport Olimpiakosz (görög) West Ham United (angol) 18.45Topolya SC (szerbiai) Freiburg (német) 18.45Az állás: 1. West Ham United 6 pont, 2. SC Freiburg 3, 3. Olimpiakosz 1 (4 5), 4. Topolya SC 1 (3 5)
B csoport
Olympique Marseille (francia)–AEK Athén (görög) 18.45
Brighton (angol)–Ajax Amsterdam (holland) 21.00
Az állás:  1. AEK Athén 4 pont, 2. Olympique Marseille 2 (5–5), 3. Ajax 2 (4–4), 4. Brighton 1

C csoport
Sparta Praha (cseh)–Glasgow Rangers (skót) 18.45
Arisz Limasszol (ciprusi)–Real Betis (spanyol) 18.45
Az állás:  1. Sparta Praha és Arisz Limasszol 3–3 pont (4–4), 3. Real Betis és Rangers FC 3–3 (2–2)

D csoport
Sturm Graz (osztrák)–Atalanta (olasz) 18.45
Raków Czestochowa (lengyel)–Sporting Lisboa (portugál) 18.45
A csoport állása:  1. Atalanta 6 pont, 2. Sporting CP 3 (3–3), 3. Sturm Graz 3 (2–2), 4. Raków Czestochowa 0

E csoport
Union Saint-Gilloise (belga)–LASK Linz (osztrák) 21.00
FC Liverpool (angol)–Toulouse (francia) 21.00
Az állás:  1. Liverpool FC 6 pont, 2. Toulouse 4, 3. Royale Union SG 1, 4. LASK Linz 0

F csoport
Panathinaikosz (görög)–Rennes (francia) 21.00
A Villarreal–Makkabi Haifa mérkőzést december 6–ra halasztották.
Az állás:  1. Panathinaikosz 4 pont, 2. Stade Rennes 3 (3–1), 3. Villarreal 3 (1–2), 4. Makkabi Haifa 1

G csoport
AS Roma (olasz)–Slavia Praha (cseh) 21.00
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Servette (svájci) 21.00
Az állás:  1. Slavia Praha 6 pont (8–0), 2. AS Roma 6 (6–1), 3. Servette 0 (0–6), 4. Sheriff Tiraspol 0 (1–8)

H csoport
Molde (norvég)–Häcken (svéd) 18.45
Bayer Leverkusen (német)–Qarabag (azeri) 21.00
Az állás:  1. Bayer Leverkusen 6 pont (6–1), 2. Qarabag 6 (2–0), 3. Molde FK 0 (1–3), 4. BK Häcken 0 (0–5)

(MTI/Index)