Megszavazták a részvényesek: osztalékot fizet az Opus Global

1 hét ezelőtt 10

Az Opus Global a korábban jelzettnek megfelelően az adózott eredmény 15 százalékát fizeti ki osztalékként a 2023-as év után, összesen 6,73 milliárd forintot, ami részvényenként megközelítőleg 10 forintnak felel meg. Az osztalékfizetés kezdő időpontja 2024. június 17, és a jelenlegi részvényárfolyammal számolva 2,5 százalékos osztalékhozamot jelent.

A korábbi saját részvény vásárlásokból 3,3 millió darabot bevon az Opus Global, a korábbi ígéretének megfelelően. A fennmaradó saját részvény állomány mellé újabb vásárlások jöhetnek, a közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot további saját részvény vásárlásokra, a társaság alaptőkéjének legfeljebb 20 százalékáig. A saját részvények megszerzésére visszterhesen vagy ellenérték nélkül, tőzsdei forgalomban, nyilvános ajánlat útján, vagy tőzsdén kívüli forgalomban is sor kerülhet, ideértve a saját részvény megszerzésére jogosító pénzügyi eszköz által biztosított jog (pl. vételi jog, átcserélési jog stb.) gyakorlása útján történő megszerzést is. Visszterhes megszerzés esetén az ellenérték legmagasabb összege a BÉT által nyilvántartott, a megállapodás megkötésének napját megelőző napra vonatkozó záróárfolyam szerinti összegnek a 20 százalékkal növelt összege lehet.

A jövőbeli tervekről, kilátásokról, az új stratégiáról a társaság vezérigazgatója, Lélfai Koppány a Portfolio-nak adott interjúban beszélt.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde