Megszólalt a CATL, miután a Kúria megsemmisítette a debreceni gyár fontos engedélyét

5 hónap ezelőtt 7

catl

Portfolio 2023. november 30. 14:01

Szerdán írtunk róla, hogy a Kúria elkaszálta a CATL debreceni akkumulátorgyárának katasztrófavédelmi engedélyét, ezért új eljárást kell lefolytatni. Az üggyel kapcsolatban a CATL friss közleményt adott ki.

Schiffer András ügyvéd, volt LMP-s politikus Facebook-posztjában azt írta, hogy az általa képviselt debreceni polgár felülvizsgálati kérelmének helyt adva, szerda délelőtt a Kúria megváltoztatta a Debreceni Törvényszék ítéletét, és megsemmisítette a vármegyei katasztrófavédelmi hatóság korábban kiadott engedélyét a CATL debreceni beruházásra.

Erre reagálva a CATL a következő közleményt adta ki ma délután:

"A Legfelsőbb Bíróság (Kúria) november 29-én szóbeli határozatot hozott a CATL iparbiztonsági engedélyének megsemmisítésére a biztonsági jelentés közzétételének formai hibája miatt. Az engedély alapját képező biztonsági jelentéssel vagy bármilyen biztonsági kérdéssel kapcsolatosan a Kúriának nem volt kifogása. Az ítéletnek nincs közvetlen hatása a kivitelezési munkálatok folytatására a CATL debreceni beruházásán, mivel a bírósági döntés a társaság egységes környezethasználati engedélyének, illetve építési engedélylének érvényességét nem érinti. Így a CATL folytatja a debreceni gyár folyamatban lévő építését, és megteszi a szükséges lépéseket az iparbiztonsági engedély megszerzéséhez szükséges összes követelmény teljesítése érdekében."

Címlapkép forrása: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

gulyas gergely 231130

Napelem, szigetelés, ablakcsere - átírták az ingyenhitel szabályait

stoptábla

budapest_parlament_getty_creative

arany-aranylelohely-aranybanyaszat

tőzsde

orosz ukrán háború katona frontvonal percről percre frissítés

zaluzsnij zelenszkij pletykák