Megszólalt Damu Roland özvegye: „A legnehezebb magamnak megbocsátanom”

3 hónap ezelőtt 14


[sz]Malinovszki András[sz]

Hosszú idő után most először beszélt a nagy nyilvánoság előtt Damu Roland volt párja. Edina évekig küzdött azért, hogy a kislánya, Maja gyámságát végre visszakaphassa, tavaly ez sikerült neki.

„Életemben először sírtam örömömben. Akkor éreztem azt, hogy igen, Maja tényleg az én lányom, immáron hivatalosan is”

– mesélte a Blikknek az édesanya. Hozzátette: „A legnehezebb magamnak megbocsátanom. Haragszom magamra, és lehetetlen túltennem magam azon, hogy miként hozhattam olyan rossz döntést, hogy akármilyen indokkal is az italhoz forduljak. Nem gondoltam a következményekre, ami kihatott a családomra és legfőképpen a kislányomra”.

Edina hatalmas küzdelmek árán és nagy önfegyelem mellett tudott csak talpra állni. Mesélt Damu Roland halálának időszakáról is. „A Roland halála utáni napon elém állt, majd rákérdezett, hol van az ő apukája, miért nincs vele. Maja a koránál sokkal érzékenyebb gyerek, de az érzéseit a maga gyermeki szintjén fejezi ki. Azt válaszoltam neki, az apukája nagyon beteg volt és már fönn van a mennyben a Jóistennel, aki vigyáz rá, és nincsenek már fájdalmai.

Időről időre érdeklődött Roland halála előtt is, hogy merre van, akkor mindig azt mondtam neki, az apukája sikeres színész, aki sokat és messzire utazik, ezért nem tud jönni hozzá. Meg szoktam neki mutatni ilyenkor azt a képet, amin baba korában alszik az édesapja mellkasán, és azokat a kis plüssöket is, amiket Roland vett a születése előtt. Tudja, hogy az apukája találta ki, hogy Maja legyen a neve és nagyon várta az érkezését”

– idézte fel a megható történetet. Szerinte kislánya nagyon hasonlít a 47 évesen, 2021 végén elhunyt színészre. „Nem csak külsőre, de személyiségében is tiszta Roland. Nagyon tehetségesen ad elő, most éppen rappel, de olyan rímeket rögtönöz, hogy mi is elképedünk rajta. Nincs már bennem harag Roland iránt, örömmel tölt el, hogy a kislányunk ennyire hasonlít rá. Amikor majd nagyobb lesz, elmondom neki őszintén a történetünket, azzal együtt, hogy az apukája tehetséges színész és jó ember volt, ám ahogyan én is, követett el hibákat.”