Megszületett a döntés, rendkívüli lépés jön az üzemanyagoknál

1 hét ezelőtt 12

tankolás 3

A szerdai kormányülést követően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostorban. A tárcavezető bejelentette: az áraknak vissza kell térniük a régiós átlaghoz, erre két hetet adnak a kereskedőnek, ha ez nem történik meg, akkor beavatkoznak.

Cikkünk frissül.

Az üzemanyagárakról már régóta vita folyik a közéletben.

Beavatkoznak az üzemanyagárakba

A nemzetgazdasági miniszter szerdán bejelentést tett az üzemanyagárakkal kapcsolatban. Leszögezte, a mai kormányülésen a kabinet úgy döntött, hogy a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz. Ez azt jelenti, hogy főként két üzemanyagár esetén, a 95-ös benzin és a gázolajár esetén érvényre kell juttatni azt, hogy az áraknak vissza kell térniük a régiós átlaghoz.

Nagy Márton arról is beszélt, hogy a gázolaj esetén még mindig 10 forint, a benzin esetén még mindig 27 forint az eltérés, ennyivel magasabb az üzemanyagárak a régiós átlaghoz képest. A kormány a családok védelme érdekében újra nyomatékosan kéri a kereskedőket, hogy érjék el a régiós árakat a lehető legrövidebb időn belül, ha erre nem kerül sor, a kormány újra megtárgyalja a szabályozási eszközök bevetésének lehetőségét, és lépni fog.

A kormány két hetet adott a kereskedőnek, hogy a régiós átlaghoz térjenek vissza. Két hét múlva a kormány újra előveszi ezt a kérdéskört, megnézni az árak alakulását és kemény eszközökkel be fog avatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárakhoz

– jelentette be Nagy Márton.

(Borítókép: Németh Emília / Index)