Megtalálta és biztonságban hazavitte a keresőcsapat az eltűnt idős hölgyet

1 hét ezelőtt 4

Átfázva, reszketve találtak rá a XV. kerületi rendőrök és Fiwick nyomkövető kutya egy 88 éves nénire, aki otthonából tűnt el április 16-án - írja Facebook-bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK-ra az idős nő unokája tett bejelentést, hogy nagymamáját vitte volna orvosi kezelésre, ő azonban eltűnt XV. kerületi otthonából, sehol nem találják és betegsége miatt lehetséges, hogy segítségre van szüksége.

Janetka Gábor rendőr főhadnagy és Ilyés Attila rendőr főhadnagy azonnal nekiláttak a kutatásnak, elemezték a térfigyelő kamerákat, hogy merre indulhatott el a néni, közben Bolka Norbert rendőr zászlós Fiwick nyomkövető kutyájával a helyszínre sietett, hogy megkezdjék a keresését.

A felvett szagmintából és a kameraképekből látható utolsó nyomon el is indult a keresőcsapat, Fiwickkel körbejártak jó néhány utcát,

majd a kutyával egy erdős terület felé vették az irányt, ahol Fiwick szagot fogott, innentől pedig gyors léptekkel vezette a nyomozókat át egy mezőn, majd egy földúton, egyenesen az erdős rész felé.

A rendőrök végül a fák alatt megtalálták a földön didergő idős hölgyet.

"Kollégáink azonnal felsegítették, majd egészen a lakásáig vitték, ahová mentőt kértek. Szerencsére az idős hölgynek nem esett bántódása, őt a mentők helyszíni ellátást követően kórházba vitték" - számol be róla a bejegyzésben a rendőrség.

A BRFK külön gratulál a szakszerű és gyors kutatómunkához munkatársainak, és természetesen négylábú társuknak is.