Megtört a jég: Ukrajna hatalmas pénzügyi támogatást kaphat az USA-tól a héten

2 hét ezelőtt 14


[sz]Malinovszki András / Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins[sz]

Hosszú hónapok óta vártak arra az ukránok, hogy megkaphassák az amerikaiak által ígért 60 milliárd dolláros segélycsomagot, és úgy tűnik, ez a héten meg is történhet – írja az ABCNews.

Mike Johnson, a kongresszus republikánus házelnöke úgy döntött: az Izraelt ért iráni rakétatámadás miatt az ukránoknak és az izraelieknek nyújtandó összesen 95 milliárd dolláros támogatásról egy csomagban döntenek.

„Joe Biden amerikai elnök a hétvégén demokrata és republikánus kongresszusi és szenátusi vezetőkkel, köztük Johnsonnal is egyeztetett, és konszenzus volt köztük, hogy mind Ukrajnának, mind Izraelnek segíteniük kell”

– nyilatkozta Chuck Schumer, a szenátus demokrata vezetője.

Ukrajna a korábbi amerikai keretet már tavaly év végére kimerítette, ráadásul lőszerhiánnyal is küzd, így elengedhetetlen érdekük volt a segélycsomag érkezése. Mindeközben az oroszok több fronton is folyamatos támadásokkal próbálják megtörni az ukrán védelmet.

via 24.hu

[kapcsolodo]zelenszkij-az-irani-tamadasrol-mi-nagyon-jol-ismerjuk-a-hasonlo-tamadasok-szornyuseget-ugyanazokat-a-sahid-dronokat-es-orosz-raketakat[kapcsolodo]