Megvalósítottak a nagy pénzrablást – nyoma veszhet 30 millió dollárnak

3 hét ezelőtt 15

A több mint tízmilliárd forintnak megfelelő összeget még húsvétvasárnap az éjjeli órákban tulajdonították el, de az amerikai hatóságok értetlenül állnak az incidens előtt. Minden jel arra mutat, hogy a rablást egy tapasztalt bűnözői csoport hajtotta végre, méghozzá olyan tisztán, hogy egy szakértő szerint, nem kizárt, hogy a rejtély örökre megoldatlan marad – írja a hirado.hu.

A tolvajok a tetőn keresztül jutottak be a létesítménybe, és anélkül sikerült ellopniuk a pénzt, hogy a komoly riasztórendszer működésbe lépett volna. A rablók olyannyira „jól végezték” a dolgukat, hogy a lopásra csak másnap reggel derült fény, amikor a tulajdonos kinyitotta a raktárat. A széf sértetlen volt, nem lehetett látni feszegetésre utaló nyomot.

„Annyit tudunk róluk, hogy nagyon jók, mert úgy jutottak be és ki, hogy senki sem vette észre őket. És egyelőre nyom nincs, ami alapján a Los Angeles-i rendőrség és az FBI tudná, hogy kik ők. Nagyon is lehetséges, hogy ez az ügy megoldatlan marad” – mondta Scott Selby, a Harvardon végzett ügyvéd, a híres antwerpeni gyémántrablásról szóló Flawless című könyv társszerzője. Szerinte nagyon is lehetséges, hogy egy belsős személy segített a tolvajoknak a rablásban.

A szakértő elmondta, hogy a tolvajoknak ráadásul az az előny is megadatott az ékszerrablókkal szemben, hogy használt bankjegyeket loptak, tehát készpénz van náluk, így lenyomozhatatlan, hogy ha elköltik az összeget.

A rablás az egyik legnagyobb Los Angeles történetében, és a régió összes páncélautó-lopását is felülmúlta. A rendőrség a kilátástalan helyzet ellenére nagy erőkkel keresi a tolvajokat.