Megvan a Tisza Párt EP-lista szavazásának végeredménye, bejött a papírforma

1 hét ezelőtt 12

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján. Bár a hivatalos sorrend közzétételére még várnunk kell, az eredményekből már látszik, hogy Dávid Dóra a második helyet, míg a messze legtöbb szavazatot begyűjtő influenszer-orvos Kulja András a negyedik helyet foglalja majd el.

Ahogy arról beszámoltunk, a Tisza Párt uniós listáját maga Magyar Péter vezeti majd, a harmadik helyen pedig az a Tarr Zoltán szerepel, akit azután rúgtak ki a munkahelyéről (ahol már amúgy is a felmondását töltötte), hogy felszólalt az április 6-ai, Kossuth téri rendezvényen. Emellett 538 civil jelentkezőből tízet választott ki a párt, akik bekerülhetnek a fennmaradó helyekre. A tíz jelöltből – akikről kisfilmeket tett közzé Magyar a YouTube-csatornáján – egyet választhatott ki minden szavazó, és a legtöbb szavazatot begyűjtő hölgy kerül a második helyre. A többiek a negyediktől a tizenkettedik helyig osztoznak a szavazatszámok alapján.

A voksolás mindössze két napja alatt több mint 95 ezer szavazat érkezett a jelöltekre, ennek csaknem a fele Kulja András sebészszakorvos-jelöltre, aki amúgy tudománykommunikációs szakértő és egészségedukációs tartalomgyártó, influenszer is egyben.

A második helyet pedig több mint 14 ezer szavazattal Dávid Dóra jogtanácsos gyűjtötte be, így ő lesz a lista második helyezettje Magyar és Tarr között.

A közösségi médiában bejelentett eredmény mellé Magyar Péter azt is elmondta, hogy holnaptól, vagyis április 20-tól megkezdik az aláírásgyűjtést és rövidesen nyilvánosságra hozzák az EP-listájukat is.

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.