Menczer: Pressman úgy viselkedik, mintha Magyarország az USA 51. állama lenne

5 hónap ezelőtt 12

David Pressman budapesti amerikai nagykövet úgy viselkedik, mintha Magyarország az Egyesült Államok 51. állama lenne, és ő lenne a kormányzója – mondta Menczer Tamás, a magyar Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

“Pressman nagykövet úr furcsán szokott viselkedni, mintha Magyarország az Egyesült Államok 51. tagállama lenne, és ő lenne itt a helytartó. Mi egy ország vagyunk, ráadásul a magyar államiság egy picikével régebbi, mint az amerikai. ” – idézi Menczer szavait a Magyar Nemzet.

A magyar diplomata az amerikai nagykövetnek a 12. Zsidó Filmfesztivál budapesti megnyitóján tett megjegyzéseit kommentálta. Pressman akkor olyan plakátokat bírált, amelyek a zsidó-magyar származású amerikai nagyvállalkozók Soros családja és az Európai Bizottság vezetése közötti kapcsolatra utaltak.

“Mi nemet mondunk a migrációra. Ezt a magyar választók döntését tiszteletben kell tartani” – folytatta Menczer. “Probléma, hogy az amerikai nagykövet nem ezt teszi”. A magyar diplomata azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország a világ egyik legjobb helye a zsidó identitású emberek biztonsága szempontjából, másrészt az antiszemitizmus “soha nem volt még olyan nagy probléma az Egyesült Államokban, mint most”.

Mint a portál kifejti, a zsidó emberek az USA lakosságának mindössze 2%-át teszik ki, de a gyűlölet-bűncselekmények mintegy 55%-át elszenvedik. Menczer szerint a zsidók 88%-a tartja problémának az antiszemitizmust az Egyesült Államokban.