Mérges gombás bélszínnel ölte meg volt férje rokonait egy nő – élete végéig börtönbe kerülhet

1 hét ezelőtt 8


[sz]Malinovszki András / Fotó: bhofack2 – Getty Images[sz]

Bíróság elé állt az a nő, akit azzal vádolnak, hogy megölte volt férje szüleit és annak nagynénjét úgy, hogy mérgező gombával megtűzdelt Wellington bélszínnel etette meg őket – írja a Sky News.

A 49 éves, kétgyermekes anyát három rendbeli gyilkossággal és öt rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják.

A vádemelési meghallgatás során azt fogják eldönteni, hogy az ügyészek elegendő bizonyítékkal rendelkeznek-e ahhoz, hogy az esküdtszék elé terjesszék a vádakat Victoria állam legfelsőbb bíróságán.

A vád szerint Erin Patterson tavaly júliusban hívta ebédelni volt férjét (aki két gyereke apja), annak szüleit, nagynénjét valamint nagynénje férjét a Melbourne-től kb. 150 km-re található Leongatha-i otthonába. Patterson exe végül nem ment el, a többiek viszont elfogadták a meghívást, és ettek is a mérgező gombával elkészített bélszínből.

Egykori anyósa és apósa, Don és Gail Patterson, valamint Gail Patterson húga, Heather Wilkinsont a vacsora után rosszul lett, majd a kórházban belehaltak a mérgezésbe.

Heather férje, Ian Wilkinson tiszteletes hét hetet töltött a kórházban, de ő túlélte a vacsorát.

A rendőrség szerint mind a négy beteg tünetei a vadon élő Amanita phalloides, vagyis a gyilkos galóca mérgezésének jeleivel egyeznek meg. A nőt tavaly novemberben tartóztatták le, miután bizonyítottnak látták a szándékosságot. A három halálos áldozat mellett a tiszteletes és a férj megölésének kísérletével is vádolják, a hatóságok szerint ráadásul Simon Pattersont 2021 és 2023 között három alkalommal is megkísérelte eltenni láb alól.

Ha Erin Patterson bűnösségét bebizonyítják, Victoria állam törvényei alapján a gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetést kaphat. Gyilkossági kísérlet esetén egyébként 25 év szabható ki az államban.