Mi van a példátlan kecskeméti futballbotrány hátterében?

5 hónap ezelőtt 8

Kevesek kapták fel a fejüket arra a hírre, hogy a 2024–25-ös idénytől kezdvea Magyar Kupa győztese nem a Konferencia Ligában, hanem egy házzal feljebb, az Európa-liga selejtezőjében indul. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy az első kiesés ne legyen végzetes, hanem az ott induló csapat átessen a Konferencia Ligába, és tovább küzdhessen a főtáblás szereplésért. Mindez annak köszönhető, hogy az elmúlt 5 évben a Fradi mindig csoportkörös volt a nemzetközi kupákban, ezzel pedig megemelte Magyarország koefficiens értékét. Mindezt nem azért írjuk le, hogy azt sugalljuk: csomagolják vattába a Fradit (épeszű ember ilyet nem gondol), csak azt akartuk jelezni, hogy olykor nem ártana kicsit gondolkodni, és előre látni is. Mondjuk a meccsre delegált bírónak, az MLSZ-ellenőrnek meg mindenkinek, aki vasárnap délután kimondhatta volna, hogy ez a mérkőzést ilyen körülmények között nem szabad lejátszani – írták.

Érdemes megnézni azt a Twitter-bejegyzést, amelyet a Fradi videóelemzője, Balogh Ákos tett közzé. Ebből tehát az derült ki, hogy Kecskeméten nem is akartak semmit tenni azért, hogy a stadiont játékra alkalmassá tegyék. Vagy legalább megpróbálják – véli lap.

Az M4 Sport közvetítésében el is hangzott, hogy a helyzetet látva a Fradi kérte a mérkőzés elhalasztását, de a hazaiak ebbe nem mentek bele.Rendben van, a Kecskemét megérezte, hogy ezen a pályán legyőzheti a Fradit, nekik csak ez számított, semmi más – írják.

Írta a Magyar Hírlap

Bejegyzés navigáció