Minden idők egyik legkomikusabb öngólját hozta össze az ötödosztályú csapat futballistája

1 hét ezelőtt 8

Rendkívül furcsa öngólt védett az angol ötödosztályban (National League) szereplő Halifax Town futballistája, Tylor Golden.

Az öngól a lehető legrosszabbkor sújtotta a Halifax Town csapatát, amely szerda este 4–2-re kikapott a felsőház rájátszásában a Solihull Moors otthonában, így a részéről szertefoszlottak a negyedosztályba (League Two) történő feljutásról szőtt álmok, írja a The Sun.

A hazaiak remekül kezdtek, a 19. percben már két góllal vezettek, majd a szünet előtt Tylor Golden rendkívül pechesen ért bele a labdába, az ő öngoljával módosult az eredmény 3–0-ra. A vendégek aztán szereztek két gólt, és felcsillant a remény, hogy akár még nyerhetnek is, ám a Solihull Moors a 87. percben eldöntötte a találkozót.

Visszakanyarodva az öngólra, Tylor Golden egy pattintott lövés után a sarkával akarta kirúgni a labdát a mezőnybe az ötös vonalánál, ehelyett az lecsúszott a stoplisáról, és a saját kapuja irányába kanyarodott, majd becsorgott a bal alsó sarokba.

Az ellentétes irányba mozgó kapus nagyon kapart, hogy valahogy elérje a játékszert egy vetődéssel, de nem járt sikerrel, és a középen helyezkedő bekk is későn kapcsolt.

Ha már öngól, akkor elevenítsük fel az 1997-es Magyarország–Finnország világbajnoki selejtező 91. percének eseménysorát:

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM